1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Prohra a remíza. Taková je bilance blanenských fotbalistů v nové sezoně. Nejprve nestačili v poháru na Bíteš a poté uhráli plichtu v přípravě s Ráječkem. Poslední přípravné utkání čeká na svěřence trenéra Martina Maši v sobotu na Údolní v 10 hodin dopoledne.
Soupeřem Blanska bude Bystrc, loni třetí tým jihomoravského krajského přeboru. Oba soupeři se utkali na Mlýnské v zimní přípravě, tehdy vystřílel domácím výhru Minx a Stehlík. Bystrc skórovala pouze v 85. minutě z penalty Matyska.

Svěřence trenéra Maši čeká spousta práce. Přesně týden před startem divize vidí kouč v týmu spoustu nedokonalostí. "V sobotu vyzkoušíme hráče zase na jiných postech, měli by se zapojit ti, kteří by ještě mohli na podzim dres Blanska oblékat. Potřebujeme celkově vyladit hru, zvyknout si na sebe a spíš se sehrát, než pracovat na nějaké defenzivě. V přátelákách si musíme říct, jak se zlepšovat," velí Maša.

Info o soupeři

Klub před deseti lety hrál druhou nejvyšší soutěž. Po pádu do MSFL v letě roku 2007 usedl na lavičku brněnského klubu bývalý trenér Blanska Zbyněk Zbořil. „Po sestupu jsme tehdy skládali úplně nový mančaft. Byla to moje první zkušenost s třetí ligou. Nakonec jsme obsadili 7. místo. V další sezóně se nám nepodařil start a já u mužstva skončil. Věřil jsem ale, že tým je na sezónu připraven dobře, což se nakonec potvrdilo, protože skončil na 3. místě,“ vracel se do minulosti kouč Blanska.

V roce 2010 Bystrc z MSFL sestoupila. V rámci sezóny 2010/11 se Blansko s Bystrcí utkalo v divizi D. V obou zápasech se tehdy z tříbodového zisku radoval hostující tým. Blansko zvítězilo 2:0, Bystrc dokonce 4:0. Poslední konfrontací obou klubů zůstávají zápasy v rámci sezóny 2013/14. Nejprve v předkole domácího poháru Bystrc vyřadila Blansko po výhře 1:0, branku vsítil Petr Šíp. V divizi pak oba zápasy skončily shodným skóre 2:2 (venku branky: 36. Doležel, 72. Košulič - 30. Trtílek, 87. Müller, doma branky: 17. Koudelka z pen., 80. Nečas - 34. Doležel, 72. Kugler). Dres Bystrce v minulosti oblékalo několik hráčů, kteří působili i v našem klubu. Jsou jimi Aleš Slanina (postup do 2. ligy), Libor Němec (zápasy v MSFL), Radim Bubeníček, Přemysl Fousek, Petr Šíp, Michal Kugler, Radim Vlček, Jan Pšikal, Jan Zich, Petr Crhák, Jan Doležel, Michal Šenk, Martin Sehnal I, Martin Sehnal II - brankář), Martin Marák, Filip Křivánek, Tomáš Sodomka či Marek Chlad. Od října 2012 do dubna 2014 pak na její lavičce působil bývalý blanenský trenér Michal Kugler.

Po sestupu z divize v roce 2014 Bystrc obsadila v krajském přeboru 5. místo a v loňské sezóně 3. místo. Po podzimní části aktuální sezóny Bystrc figuruje na 3. místě se ziskem 32 bodů, skóre 41:22. Nejlepším střelcem mužstva a také celé soutěže je záložník Jan Urban, který v 15 utkáních vstřelil 18 branek. V Bystrci uplatňuje své zkušenosti z angažmá v Olomouci, Opavě, Zbrojovce Brno či Dunajské Stredy. Dres brněnského celku obléká také Lukáš Matyska, který rovněž působil ve Zbrojovce. MSFL si v Třebíči zahrál vytáhlý obránce Petr Svoboda, divizi v Rosicích pak záložník Ondřej Makiš.

Přípravné utkání č. 2



FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky, so 29.7., 10:00, hřiště na Údolní, Blansko