1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Pět bodů z pěti zápasů. To je bilance blanenských fotbalistů po první třetině podzimní části divize, do které na jaře sestoupili. „Je to málo, spokojení být nemůžeme,“ zdůraznil po sobotní remíze s Třebíčí trenér Martin Maša.
Kolik bodů jste si v této fázi představoval?

Ve hře bylo patnáct, takže jsme deset ztratili. Ale vážně. Všechno vyhrát nejde, ale pět je málo, takže spokojení být nemůžeme.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?

Ta čerstvá dvoubodová s Třebíčí určitě. Ale z každého zápasu se dalo získat víc. V Tasovicích i doma se Starou Říší, přestože ten výsledek vypadá jednoznačně. Máme mladý mančaft, ty zkušeností chybějí.

Je na těch pěti zápasech i něco pozitivního?

Když si to přehraju zpětně, Rosice, Tasovice, Stará Říše, Bíteš a teď Třebíč. Herně to má nějakou vzestupnou tendenci. I když dnes proti nám nestál bůhví jak silný soupeř. Taky hodně nezkušený. Dokázali jsme je přehrávat, ale na výhru to nestačilo. Herně to stoupá, ale vázne to v neproměňování šancí. Pořád se nám tam objevují takové ty chyby typické z dorostenecké kategorie, naivní řešení některých situací. Takže to musíme vypilovat na tréninku.

Jaké je řešení?

Poctivě přistupovat k tréninkům i k zápasů. A pak je tu ta hlavní věc. Kádr se po minulé sezoně prakticky rozpadl a teď se za pochodu vytváří nový. Určitě si to bude sedat celý podzim. Musíme ještě na podzim kádr rozšířit, protože výkony některých jednotlivců jsou kolísavé.

Autor: Deník/Zdeněk Vlach