1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Šedesát let svého života oslavil v roce 2018 bývalý výborný fotbalista Spartaku ČKD Blansko Josef Mokrý.
Narodil se v Lažánkách, v nichž fotbalovému mužstvu šéfoval na postu středního obránce jeho tatínek. Pepovi se zabraňovat gólům moc nechtělo a raději je střílel. Po návratu ze základní vojenské služby v létě roku 1979 to dokazoval v dresu blanenské "Kolbenky" velmi často. Svou první branku v mistrovském utkání po návratu z vojny vstřelil hned ve druhém kole sezóny 1979/1980 proti Dubňanům a od té doby jeho konto vstřelených gólů rychle narůstalo. Ale on nejen branky dával. Po faulech na něj kopala "Kolbenka" řadu penalt a přímých kopů. Byl jedním z pilířů mužstva, které dokázalo zvítězit ve dvou kvalifikačních utkáních v roce 1984 s Hulínem a postoupilo do divize. Dres se znakem ČKD na prsou vyměnil v létě 1990 za dres rakouského Mürzzuschlagu, ve kterém ukončil svoji fotbalovou kariéru. V jeho šlépějích pokračují i jeho synové Roman a Jakub.

Vedení FK Blansko přeje Josefu Mokrému do dalších let pevné zdraví, hodně štěstí, spokojenosti a osobní pohody.