1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blansko - Fotbalisté Blanska před rekordní návštěvou v historii MSFL - 1423 diváků - porazili rezervu prvoligové Sigmy Olomouc a doposud vedoucí tým tabulky. I v pátém utkání na domácí půdě tak Blansko zvítězilo, čímž se vyšvihlo do čela soutěže, kde má nyní tříbodový náskok. Trenér Zbyněk Zbořil mohl nedělní dopoledne hodnotit jenom pozitivně.

„Kvůli tomu fotbal děláme. Návštěva byla znovu fantastická, byl to krásný zápas,“ řekl na úvod šestačtyřicetiletý kouč, který musel své svěřence připravit do souboje se soupeřem posíleným o hráče prvoligového A-týmu.

„Předpokládali jsme nabitou sestavu soupeře, protože jejich první mužstvo hrálo už v pátek, ale až toto jsme možná ani nečekali,” pousmál se kouč týmu, proti kterému vyběhli první ligou protřelí fotbalisté. „Samozřejmě kvalita byla na straně soupeře, to si nebudeme nic nalhávat. Sigma byla značně posílená, nemohli jsme se s nimi rovnat fotbalově, protože hráči jako Kerb, Yunis nebo mladí kluci, samí reprezentanti, ti všichni jsou velice kvalitní,” poohlédl se ještě Zbořil za nabitou sestavou Olomouce a zároveň poodhalil, s jakými plány jeho svěřenci do zápasu vyběhli.

„Chtěli jsme to oddřít, dobře bránit. To se, myslím, povedlo. Kluci dřeli jako koně a poctivostí i velkou chutí vyhrát se nám to nakonec podařilo,“ pochválil své svěřence Zbořil. Ten mohl v první půli sledovat tlak a šance soupeře, góly však padaly právě do jeho sítě. Blanenským ke dvěma brankám v prvním dějství stačily dvě střely.

„Naše produktivita určitě hrála velkou roli. Neměli jsme oproti minulým zápasům tolik šancí, ale byli jsme produktivní, což nám proti takovému soupeři hodně pomohlo,” uvedl spokojený Zbořil. Dalším velmi důležitým okamžikem první půle byla neproměněná penalta hostujícího Yunise za stavu 1:0 pro Blansko. „Určitě klíčový moment v podání Martin Doležala,” řekl jasně Zbořil.

Sigma kopala pokutový kop i v druhé půli, možnou nedisciplinovanost hráčů ve vlastním vápně však Zbyněk Zbořil řešit nijak nebude. „První penalta byla po ruce, druhá zase po, podle mě, otočeném rohu. Navíc takových faulů bylo v zápase asi deset, takže toto určitě nijak neřeším. Nerozhodlo to ani o výsledku,” uvedl trenér, který se svými svěřenci drží stoprocentní domácí bilanci.

Právě k fantastickým fanouškům a domácímu prostředí se Zbořil ještě jednou vyjádřil. „Přáním každého mančaftu je mít domácí půdu jako velkou zbraň a před vlastními fanoušky vyhrávat. To se ne vždy daří, nám to ale hraje do karet a je to pro nás velký bonus i díky lidem,” uzavřel blanenský trenér.