1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Martin Sehnal vychytal Blansku výhru. I tak by mohl znít některý z příštích titulků. Ne, nebojte se, blanenský kanonýr nemění post, pouze mezi tři tyče přišel na zkoušku ze Zbrojovky Brno 19letý brankář se stejným jménem, jako má dlouholetý ostrostřelec FK APOS.
Proti Spartě Brno odchytal Sehnal úvodních 45 minut, v nichž dvakrát inkasoval. „Myslím, že ten první poločas nebyl z naší strany úplně špatný. Chyby se tam vyskytly, to je jasné, protože jde o začátek přípravy. Nakonec vzhledem k průběhu můžeme být s remízou spokojeni,“ okomentoval svoji premiéru v dresu Blanska brankář, který dnes slaví 19. narozeniny.

Nová tvář mezi třemi tyčemi na jaře působila v Rosicích, kde převážně kryla záda zkušenému Patriku Lengálovi. „Blansko mě kontaktovalo přes známého. V Rosicích je teď hodně těžké dostat se na pozici jedničky, tak to teď zkouším v Blansku. Uvidíme, jestli se mi to podaří. Každopádně Blansko jsem na jaře sledoval. Obdivuji kluky, že divizi udrželi za těch podmínek, které tu byly. I proti Rosicím hrálo Blansko dobrý fotbal,“ vzpomíná na jarní remízu 1:1 Martin Sehnal.

V Rosicích se v kabině potkával třeba se zkušeným útočníkem Milanem Pacandou, či ex-blanenským Janem Pšikalem. „V Rosicích byla celkově dobrá parta. Tým táhne svými góly Petr Malata, Milan Pacanda také pomohl svými zkušenostmi. Bavil jsem se o Blansku s Honzou Pšikalem, což je také výborný kluk. I on si působení zde pochvaloval, ale přeci jen už to taky nějaký ten pátek je, co tu hrával,“ doplňuje Martin Sehnal.

Zda budou blanenský dres na podzim navlékat dva hráči navlas stejného jména ještě jasné není. Každopádně i pro mladého brankáře Zbrojovky Brno je velkým lákadlem pohárový zápas proti 1. HFK Olomouc. „Já jsem na jaře chytal doma proti Šardicím, které celou divizi vyhrály. Zachytat si takový zápas mne samozřejmě láká. Je to jednoduché. Musím se prosadit mezi tři tyče,“ dodal s úsměvem Sehnal.

Vizitka Martina Sehnala
Datum narození: 15. 7. 1991
Výška: 193 cm
Váha: 80 kg
Kmenový klub: FC Zbrojovka Brno
Předchozí kluby: FC Dosta Bystrc, FK Mutěnice, FC Slovan Rosice