1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Nepříliš spokojený s úvodním zápasem letní přípravy byl trenér Roman Šindelka. Duel se Spartou Brno jednoznačně odhalil slabinu současného Blanska - defenzivní činnost celého mužstva.
První přípravný zápas přinesl 8 branek a mnoho dalších šancí. „Branek mohlo padnout ještě daleko víc. Do zápasu jsme nastupovali z plné přípravy. Moc mě to utkání nenadchlo. Bylo to z naší strany hodně zmatené a neurovnané. Věřím, že se náš herní projev v těch dalších zápasech zlepší,“ poznamenal trenér Šindelka.

V sestavě Blanska figurovaly dvě nové tváře. První poločas odchytal mladý Martin Sehnal a na pravém okraji zálohy operoval Miroslav Gross. „Je to těžké hodnotit kluky po jednom zápase. Martina v brance soupeř v prvním poločase až tak neprověřil. Všímal jsem si spíš chyb. Jeden centr podběhl, ale to se samozřejmě stane. Je to mladý kluk, takže věřím, že se o místo v kádru popere. Co se týká Mirka Grosse, přeci jen na něm bylo vidět, že na jaře hrával nižší soutěž. Dostal se do tří brankových příležitostí, škoda pro jeho sebevědomí, že alespoň jednu neproměnil,“ vyjádřil se na adresu nových hráčů blanenský trenér.

V součtu s mistrovskými zápasy čeká Blansko na výhru již 9 utkání. „Bohužel zatím pokračujeme ve výkonech, které jsme předváděli na konci sezóny. Je potřeba zapracovat na celkovém herním projevu. Pro nás je ale teď prvořadé poskládat mužstvo. Stále nemáme hotovou soupisku, což je teď úkol číslo 1. Momentálně nemám ani představu o základní sestavě, protože nevím kdo zůstane a kdo odejde,“ doplňuje Roman Šindelka.

Do programu přípravných zápasů se fotbalistům Blanska vmísilo exhibiční utkání proti Zrcadlo teamu tuto neděli od 17:00 na hřišti ve Vavřinci. „Jde o utkání, v němž budeme hrát proti výběru okresních fotbalistů, ale především se v něm bude Tomáš Kleveta loučit se svoji kariérou. Bude to v rámci oslav otevření nového hřiště ve Vavřinci. Původně jsme měli ten den hrát předkolo poháru, nakonec jsme byli nalosováni rovnou do prvního kola. Věřím, že na zápas přijde hodně diváků, které bych chtěl touto cestou pozvat,“ uzavřel trenér Šindelka.

Exibiční utkání Zrcadlo Team - FK APOS Blansko mají možnost fanoušci vidět tuto neděli 18. 7. od 17:00 na hřišti ve Vavřinci.