1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Doslova za pět minut dvanáct se tvořil kádr A mužstva FK APOS Blansko. Před startem nového ročníku divize se nakonec i díky vstupu nového generálního partnera podařilo většinu fotbalistů udržet.
Hodně hektické období spojené s hledáním optimální sestavy a naplněním klubové pokladny. I tak by se dala charakterizovat letní přestávka v FK APOS Blansko. „Kádr jsme opravdu skládali na poslední chvíli. Situace v klubu byla tížívá. Nevědělo se, zda se nám podaří sehnat nějakého sponzora. Asi si spousta lidí vůbec neuvědomuje, jak moc těžké bylo kluky udržet v Blansku. Všichni chtěli vědět, jak to tu bude vypadat a za co budou hrát,“ ohlíží se za nelehkým obdobím Roman Šindelka.

Vyjma útočníka Sehnala v Blansku zůstal kádr pohromadě. „Někomu se to může zdát divné, ale až dnes jsem hráčům mohl slíbit, že jim budeme schopni proplácet cestovné a bude vytvořen prémiový řád. Situace se díky tomu uklidnila. Je to díky tomu, že po měsíčním jednání hlavně zásluhou mého otce jsme se domluvili s firmou Beta Control, která se stane generálním partnerem klubu. Tato firma se zabývá mimo jiné revitalizací výtahů. V pondělí ještě proběhne poslední schůzka, kde bude přesně domluvena forma financování našeho klubu,“ sdělil potěšující informaci Roman Šindelka.

Soupiska A mužstva pro podzimní část divize je víceméně uzavřená. „Na půlroční hostování ze Zbrojovky k nám přijde brankář Martin Sehnal. Jednat budeme i o příchodu Mirka Grosse z Ostrova. Určitě však vstup nového partnera neznamená, že budeme peníze rozhazovat na prémie. Chceme je využít rozumně. Spolupráce s novou firmou je slíbena na půl roku a uvidíme, co bude dál,“ doplnil Šindelka.

Do nové sezóny vstupuje klub především s vizí situaci postupně stabilizovat a pokusit se vyhnout sestupovým starostem. „Dobře víme, že nás nečeká lehký podzim. Klukům však věřím. Pokud nám třeba první utkání nevyjde, čeká jich nás na podzim dalších 15. Určitě do nové sezóny nejdeme s nějakou poraženeckou náladou,“ je optimistický blanenský trenér.

Celý rozhovor s Romanem Šindelkem si můžete poslechnout zde: http://www.fkblansko.cz/archiv_audio.asp?...

Kádr A mužstva FK APOS Blansko
Brankáři:
Karel Švancara (1984), Martin Sehnal II (1991)
Obránci: Radim Bubeníček (1984), Jan Cupal (1989), Petr Cupal (1991), David Juránek (1991), Martin Klimeš (1979), Pavel Paděra (1991), Jiří Pokoj (1976), Petr Šíp (1986), Jan Zich (1982)
Záložníci: Michal Beneš (1989), Tomáš Blatný (1991), Radim Farník (1979), Michal Hájek (1983), Kamil Janíček (1986), Jan Nečas (1984), Libor Němec (1978)
Útočníci: Radek Bezděk (1985), Miroslav Gross (1981), Tomáš Jarůšek (1991), Marek Pernica (1988)

Trenér: Roman Šindelka
Asistent: Pavel Helán
Vedoucí mužstva: František Šindelka
Trenér brankářů a masér: Alexandr Malits ml.

Příchody:
hostování: Martin Sehnal II (FC Zbrojovka Brno), v jednání Miroslav Gross (Ostrov u Macochy), v jednání Jakub Poprik (FC Zbrojovka Brno)
návrat z hostování: Radim Bubeníček (FC Dosta Bystrc), Michal Hájek (Schönfeld - Rakousko)
z dorostu: Tomáš Blatný, Petr Cupal, Tomáš Jarůšek, David Juránek, Pavel Paděra

Odchody:
konec kariéry: Tomáš Kleveta
na hostování: Martin Sehnal I (HFK Třebíč), Zdeněk Traxl (Schönfeld - Rakousko), v jednání David Bednář (SK Líšeň)
konec hostování: Petr Starý (SK Olympia Ráječko), Martin Štěpanovský (FC Zbrojovka Brno)

Klikni na me.

Horní řada zleva: Martin Sehnal II, Roman Šindelka, Michal Hájek, Radek Bezděk, Jiří Pokoj, Marek Pernica, Jan Zich, Jan Cupal, Radim Bubeníček, Pavel Helán, František Šindelka, Karel Švancara
Dolní řada zleva: Kamil Janíček, Libor Němec, Jan Nečas, Petr Cupal, Michal Beneš, Tomáš Blatný, Miroslav Gross, Petr Šíp
chybí: Tomáš Jarůšek, Radim Farník, Martin Klimeš (všichni zranění), Alexandr Malits ml. (na dovolené)

FOTO: Bohumil Hlaváček