1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V úvodu zápasu si se spoluhráči užíval brzkého vedení 2:0, po závěrečném hvizdu rozhodčího bral remízu jako porážku. Obránce Jan Zich měl po zápase s Pelhřimovem jasno. „Disciplinovanější tým by zápas v klidu dohrál,“ prohlásil.
„Je to velká škoda, ve 3. minutě jsme vedli 2:0, vytvořili jsme si ještě dvě šance, které jsme neproměnili. Potom přišla první penalta, po faulu Čendy. Martin Sehnal ji výborně chytil, ale místo toho, aby byl muž zápasu, tak udělá takovou kravinu,“ poznamenal Jan Zich k situaci ze 29. minuty, kdy blanenský brankář po souboji s Čihákem hostujícího útočníka kopl.

Pelhřimovu se z druhé penalty v jeho prospěch podařilo skóre korigovat a ještě do přestávky využil početní převahu k vyrovnání na 2:2. „Chtěl bych klukům poděkovat, protože i když jsme hráli v deseti, tlačili jsme i venku to bylo stejné. Myslím si, že tady je dobrý tým a bod je pro nás málo. Remízu beru jako porážku,“ dodal sklesle Zich.

Do druhého poločasu nastoupili blanenští podobně jako do prvního. Hned po 30 sekundách mohl skórovat Karásek a vzápětí po standardní situaci Bednáře byl právě obránce Zich faulován brankářem Moravcem ve vápně a rozhodčí nařídil již čtvrtou penaltu. „Byl jsem z úhlu a navíc mi balón skočil trošku výš. Viděl jsem brankáře, jak se rozbíhá. Píchl jsem si to kolem něj a spadl. Byla škoda, že jsme penaltu neproměnili, je to těžké ji dát, když jste pod tlakem. Mrzí nás to, i v deseti jsme mohli vyhrát klidně 4:2,“ řekl rezolutně Jan Zich.

Blansko v dosavadních pěti domácích zápasech získalo 11 bodů při skóre 12:8. Diváci si tedy určitě nemohou nudit. „Doma zatím hrajeme lépe a daří se nám výsledkově. Venku jsme zatím vyhráli pouze v Bystrci a ani další zápasy jsme neodehráli vůbec špatně. V Konici i v deseti jsme byli lepším týmem, bohužel domácí díky jedné střele do šibenice vyhráli. Bohužel dostáváme moc gólů a snad dvě třetiny jsme si dali v podstatě sami,“ dodal Jan Zich.

Celý rozhovor s Janem Zichem si můžete poslechnout zde: http://www.fkblansko.cz/archiv_audio.asp?...