1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
U h e r s k ý   B r o d - Poprvé od 3. kola nastoupil od úvodního hvizdu v blanenské brance Karel Švancara. Jeho spoluhráčům se podobně jako v Napajedlech střelecky ani bodově nevedlo.
„Zápas se hodnotí těžko, protože vezeme nula bodů. Prohráli jsme, protože jsme si nevypracovali žádnou 100% šanci. Rozhodčí nás tam párkrát zabrzdil, ale na to se vymlouvat nemůžeme. Góly jsme zase dostali po chybách a bohužel se nám celkově moc nedařilo,“ poznamenal k vývoji zápasu Švancara.

Domácí utkání rozhodli svým typickým způsobem. Nakopávanými míči a důrazem v osobních soubojích. „To že Brod hraje tyto nakopávané balóny jsme věděli. Špatně jsme jejich hru četli. Možná se snažíme hrát technický fotbal, některé týmy hrají jednoduše a přizpůsobení tam z naší strany být musí, pokud chceme bodovat,“ řekl Karel Švancara.

Blansko hodně nahlodala situace těsně po inkasované brance, kdy byl ve vápně sražen Jan Karásek. „Ten sporný moment tam byl, Honza tam byl sražen, ale hráli jsme venku, tak rozhodčí podržel domácí tým. My jsme dostali gól z toho, že jsme dvakrát mohli jednoduše odkopnout balón, Dojč (Libor Němec) něco vymýšlel, sebrali mu míč. Potom byl sporný moment, kdy si hráč zpracoval míč rukou. Potom šel centr na druhou stranu, kde byl domácí hráč volný a prostřelil mě,“ vrátil se k situaci ze 37. minuty blanenský brankář.

Blansko na vstoupení v Brodě může v příštím týdnu i díky přátelskému utkání se Zbrojovkou rychle zapomenout. „Je to pro nás zpestření. Bude reprezentační pauza, takže Brno to možná pojme jako přípravu na další ligové kolo. Je to spíš pro to, abychom si zahráli. V sobotu nás čeká další důležité utkání s Vrchovinou, ve kterém chceme bodovat. Každopádně je to výzva a já se na zápas těším,“ dodal Švancara.

Celý rozhovor s Karlem Švancarou si můžete poslechnout zde: http://www.fkblansko.cz/archiv_audio.asp?...