1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Podruhé v řadě nastoupil na pravém okraji zálohy v základní sestavě rychlonohý Jan Nečas, který také asistoval u jediné branky Blanska proti Spartě z kopačky útočníka Karáska, která znamenala vítězství po pěti zápasech.
„Utkání hodnotím velmi kladně. Nastoupili jsme všichni s odhodláním vyhrát, což bylo vidět od první minuty. Oproti předchozím zápasům jsme se nehádali, což se mi moc líbilo. Hráli jsme jako jeden tým. Je to pro nás důležitá výhra, která snad bude znamenat odraz k lepším výsledkům,“ věří Jan Nečas.

Rychlonohý záložník nastoupil podruhé v řadě v základní sestavě a proti Spartě zaznamenal asistenci u jediné branky Jana Karáska. „Cítil jsem se dobře. Na utkání jsem se připravoval celý týden, snažil jsem se odtrénovat maximum. Bohužel díky velkému pracovnímu vytížení jsem musel jeden trénink vynechat. Že nastoupím jsem se dozvěděl v pátek. Byl jsem dobře připraven a i když mi pár zpracování a akcí nevyšlo, výkon byl vcelku dobrý.“

Zápas přitom mohl být rozhodnutý daleko dříve, kdyby Blanenští alespoň zlomek svých šancí proměnili. „Od nás tam byly opravdu pěkné akce. Sparta byla zralá na to dostat čtyři, pět gólů. Je to ale o tom vstřeleném gólu. Věřím, že kdybychom v předchozích zápasech dali třeba pouze jeden gól a nedělali chyby, tak bychom dnes v tabulce byli úplně někde jinde. Důležité je nedostat gól a neudělat chybu a my vždycky jeden gól dáme, protože tento mančaft na to sílu má,“ je přesvědčen Nečas.

Blansko v závěru soutěže narazí na týmy z horních pater tabulky. V neděli zajíždí do Hodonína, který divizi D vede, poté doma přivítá ambiciózní Třebíč a v předehrávce prvního jarního kola se představí ve Velkém Meziříčí. „Jsou to všechno těžcí soupeři. U nás se toho za posledních 14 dní hodně stalo. Několik věcí si hráči s trenérem mezi sebou vyříkali. Navíc tady máme teď Tibora Dudy, od kterého osobně očekávám samé pozitivní věci a že náš tým zase někam posune. Pokud budeme hrát jako tým, dohrávat souboje, tak určitě můžeme třeba z těchto zápasů klidně šest, sedm bodů udělat. Hrát se dá s každým a my chceme získat nějaké body, abychom přezimovali na dobrém místě v tabulce,“ dodal Jan Nečas.

Celý rozhovor s Janem Nečasem si můžete poslechnout zde: http://www.fkblansko.cz/archiv_audio.asp?...