1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Hodně velké rozčarování panovalo po sobotním výprasku v řadách fotbalistů FK APOS Blansko. Drtivou porážku musel zkousnout také trenér Tomáš Šenk, který se odstupem času pokoušel najít příčiny špatného výsledku.
Jaké důsledky měl sobotní výsledek? Probíhali nějaké pohovory s hráči?

Pohovory s hráči neprobíhali, ale zápas jsme samozřejmě zhodnotili. Myslím si však, že není důvod vyvolávat nějakou paniku.

V čem ty jsi viděl hlavní příčinu toho, že vám utkání se Zbrojovku B takovým způsobem nevyšlo?

Nepodali jsme dobrý výkon v defenzivní části a to celé mužstvo. Hráli jsme bez pohybu a to proti mladým hráčům Brna nemůžeme. Já věřím, že se už takový výkon nebude opakovat. Dále bych už tento zápas nerozebíral.

Na co jste se zaměřili v tomto týdnu přípravy?

Tento týden jsme ještě nabírali kondici. Podmínky na stadionu jsou totiž velmi špatné a zatím nám nedovolili využít hrací plochu. To je velký problém.

Na turnaji v Líšni vás v sobotu čeká souboj s Vyškovem, který vede divizi. Určitě je to dobrý zápas k tomu, odčinit nezdar z minulé soboty.

Já věřím, že náš výkon bude o 100% lepší než proti Brnu. Soupeř je velmi kvalitní a zápas tak bude dobrou konfrontací pro naše kluky. Máme co napravovat. Mužstvo pracuje na trénincích poctivě. Ddoufám, že to přeneseme i do zápasu.

V jaké fázi jsou příchody hráčů Slaniny, Doležela, Oulehly a Kudy?

Co se týká Aleše Slaniny, stále probíhají jednání. Doležel a Oulehla by u nás měli na jaře působit, jejich hostování je téměř dotažené. V případě Ondry Kudy věřím, že jednání s Olešnicí vyjde.

Do přípravných zápasů prozatím nezasáhl Jiří Pokoj. Jak to s ním vypadá?

Čenda měl nějaké zdravotní potíže. V sobotu na zápas s Vyškovem bude připraven nastoupit. Tento týden již normálně trénuje.

V klubu na jaře nebude působit obránce Jan Zich, který se s vedením nedohodl na finančních podmínkách. Co na to říkáš ty jako trenér?

Je to škoda, protože po odchodu Davida Bednáře je to další kvalitní hráč, který nám vypadl. Ovšem u Honzy mě trošku mrzí důvod, proč odchází. Ovšem je to jeho rozhodnutí. Dále to nechci rozebírat.

Plánuješ ještě tým posílit, případně na kterých postech?

Vše je závislé na financích. Dnes je to velmi složité domlouvat hráče z jiných klubů, jelikož jejich požadavky jsou někdy až neskutečné. Takže uvidíme, byl bych rád za jednoho útočníka a obránce. Ale jak říkám, bude to těžké.

Minulý týden odešel od mužstva asistent Michal Kugler, který kývl na nabídku trénovat A dorost Sparty Brno. Jak jsi ty osobně přijal tuto skutečnost?

Já jsem o tom věděl hned, jak nabídku dostal. Je to pro něho zajímavá výzva, ovšem pro nás je velká škoda. V této fázi se náhrada hledá těžko ovšem doufám, že se nám podaří v nejkratší době pozici asistenta vyřešit. Můžu říct, že nějaká možnost se rýsuje. Tak doufám, že to dopadne dobře .