1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Na zimním turnaji v Líšni zasáhl Michal Hájek do všech utkání. Také v tom posledním proti domácímu týmu byl hodně aktivní a i přes porážku ho hodnotil kladně.
První poločas sice vyzněl ve prospěch svěřenců trenéra Zbořila, po změně stran však bylo Blansko Líšni důstojným soupeře. „Pro nás to bylo dobré utkání. Střetli jsme se s třetiligovým týmem a myslím si, že jsme nebyli o třídu horší. V prvním poločase byla Líšeň lepší, neproměnila několik šancí. Po změně stran jsme byli chvílemi lepší my. Každopádně zápas ukázal, že naše forma jde nahoru, takže mám z toho celkově dobré pocity,“ poznamenal Michal Hájek.

Blansko si oproti loňskému roku o jedno vítězství v turnaji polepšilo a obsadilo s 9 body při celkovém skóre 9:17 5. místo. „Až na to jedno utkání, kde jsme prohráli o víc jak tři góly to bylo vcelku dobré. Je určitě na čem stavět, ale důležité bude, jak to dokážeme přenést do mistrovských zápasů,“ ví Michal Hájek.

Oproti podzimu, kdy Hájek odehrál většinu utkání na postu pravého obránce, nyní trenér Šenk využívá služeb zkušeného univerzála ve středu zálohy. „Momentálně bych řekl, že na defenzivním záložníkovi se mi hraje lépe než na bekovi. Dostanu se více do hry, s klukama si dokážeme vyhovět. Snad to bude šlapat v sezóně,“ přeje si Hájek.

Na postu stopera se poprvé v dresu Blanska představil Antonín Kolář, který s Hájkem působil v nedalekém Rájci. „Tondy znám opravdu dlouho, asi nemá moc cenu jeho výkon rozebírat. Pokud by do Blanska šel, jednoznačně by byl velkým přínosem, což potvrdil i v tomto zápase.“