1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Vyvrcholení na závěr zimního turnaje znamenalo pro fotbalisty FK APOS Blansko střetnutí s třetiligovou Líšní. I přes porážku mohl být trenér Tomáš Šenk s několika pasážemi hry spokojen.
„První poločas jsme se spíše rozkoukávali, soupeř byl lepší. Ve druhém poločase jsme se však dostali více do hry a byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem. Je škoda, že když jsme nakonec dokázali vyrovnat a mohli se s turnajem rozloučit remízou, jsme hned vzápětí inkasovali. Z tohoto pohledu jsme zklamaní, ale druhý poločas nám ukázal, že se máme od čeho odrazit,“ poznamenal Tomáš Šenk.

Proti Líšni se v sestavě poprvé v sestavě objevil Antonín Kolář, kterého blanenský trenér zařadil po bok Jiřího Pokoje na post středního obránce. „Tonda je bezesporu kvalitní fotbalista. Na divizi je to nadprůměrný hráč, což ve svém prvním utkání za nás potvrdil. Hrál v klidu a s přehledem, takže pro nás by byl jednoznačně posilou.“

Celkový dojem ze zemního turnaje vyznívá až na utkání se Zbrojovkou B pro Blansko vcelku pozitivně. „Hlavně z toho pohledu, že jsme porazili Spartu i Bystrc, je to pro nás dobře. S těmito dvěma týmy se budeme prát o setrvání v soutěži. Naše výkony, když nepočítám utkání se Zbrojovkou B, šli postupně nahoru. Turnaj byl pro nás kvalitní přípravou a já pevně věřím, že to dokážeme přenést do mistrovských zápasů,“ přeje si Tomáš Šenk.

Blanenský trenér také odtajnil, proč se v sestavě již neobjevuje záložník Libor Němec a útočník Martin Sehnal. „Libor Němec se nedostal do kádru A mužstva, pokud si nesežene angažmá jinde, bude hráčem B týmu. Martin Sehnal projevil přání ukončit své působení v Blansku. Místo něho jsme získali Honzu Karáska. Bohužel nakonec do zápasu s Líšni pro zdravotní problémy nemohl zasáhnout, což mě mrzí, protože jsem chtěl hrát v kompletním složení. Pokud vyjde přestup Tondy Koláře, tak kádr na jarní část sezóny již máme uzavřený,“ dodal Tomáš Šenk.