1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Klíčový zápas v boji o udržení divizní příslušnosti čeká v sobotu fotbalisty FK APOS Blansko. Svěřenci trenéra Kuglera se představí na hřišti Sparty Brno, která rovněž nemá jistotu setrvání v divizi pro další ročník.
Zápas bude hodně pikantní pro blanenského trenéra, který ve Spartě trénoval dorost. „Určité zprávy ze sparťanského tábora mám. Hlavně v tom smyslu, jaký domácí přikládají tomuto utkání význam. Je jasné, že se bude hrát o šest bodů. Očekávám bojovné utkání i vzhledem k menšímu hřišti, které na Spartě je. Věřím, že se s tím popereme a budeme úspěšní,“ říká Michal Kugler.

Sparta v zimě získala významnou posilu v boji o záchranu, když její dres navlékl František Schneider. Ten si při svých angažmá ve Zbrojovce Brno a v Příbrami připsal na své konto 13 prvoligových startů. Ve druhé lize pak čtyřiadvacetiletý záložník hrál mimojiné za Jihlavu a naposledy na podzim za Znojmo. „S Františkem mám výborný vztah, ve Spartě mi pomáhal trénovat. U mě je to jednoznačně hráč prvoligových parametrů. Je takticky vyzrálý, dobrý defenzivní záložník a pozitivní typ. Spolupracovalo se mi s ním opravdu dobře. Věřím tomu, že z něho bude stejně jako je výborný hráč, tak také i výborný trenér,“ dodává na adresu Schneidera blanenský lodivod.

Jeho svěřenci v minulém zápase proti Tasovicím zlomili nepříjemnou sérii bez vítězství, což jim dodalo odhodlání do závěrečných náročných bojů. „Vítězství jsme potřebovali hrozně moc. Na klucích se samozřejmě projevilo pozitivně. Bohužel opět nám radost kazí zdravotní komplikace. Nejhůře je na tom Šíp, ale věřím, že se dá dohromady. Doležela trápí tříslo, u něho to vidím tak 50 na 50. Nemohu počítat ani s Kudem. Určité omezení měl i Pokoj, který ale byl na dnešním tréninku a měl by nastoupit,“ dodává Michal Kugler.

Sobotní utkání FC Sparta Brno - FK APOS Blansko se hraje od 16:30 na stadionu v Komárově, Mariánské náměstí 3.

Další zápasy 27. kola: sobota, 16:30: Třebíč - Velké Meziříčí, Uherský Brod - Vyškov
neděle, 16:30: Hodonín - Otrokovice, Tasovice - Žďár, Vrchovina - Napajedla, Pelhřimov - Bystrc, Konice - Rosice

Jak si vedl soupeř v minulém kole:
sobota 21. 5. 2011
26. kolo:
FC Viktoria Otrokovice - FC Sparta Brno 2:1 (1:0)
Branky: 45. Zálešák, 49. Vavruša - 74. Kubíček
Sestava: Horna - Nápravník, Lang, Krejčí, Kubíček - Schneider (46. Moučka) - Forman, Záboj, Czucz, Pavlas (39. Fuxa) - Hlavinka
Trenér: Milan Zika

Poslední vzájemné utkání:
12. kolo, sobota 23. října 2010
FK APOS Blansko - FC Sparta Brno 1:0 (1:0)
Branka: 8. Karásek
Blansko: Sehnal - Bubeníček, Němec L., Zich, Šíp - Nečas (77. Blatný), Hájek, Farník (90. Pernica), Bezděk (46. Janíček K.) - Karásek, Bednář (C)
Trenér: Roman Šindelka
Sparta Brno: Horna - Kotouč, Wagner M., Nápravník, Florián - Forman, Milotínský (C) (70. Presl), Dolíhal, Pavlas (60. Maroši) - Hlavinka, Lerch
Trenér: Milan Zika