1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
L e g n i c a / B l a n s k o - Tradiční halový turnaj v kopané se uskutečnil v termínu 3. – 4. prosince v polské Legnici. V konkurenci 24 týmů čekal naše chlapce nelehký úkol navázat na úspěšná vystoupení jejich předchůdců v minulých ročnících.
Kromě polských týmů se turnaje zúčastnil také německý Goerlitz a ukrajinský Drohobycz. Součástí čtyřdenního pobytu v Legnici byl kromě sportovního zápolení také bohatý doprovodný program, za což patří našim přátelům z partnerského města velké poděkování stejně jako za precizně zvládnutou organizaci celé akce.

V sobotu se odehrála utkání v základních skupinách. Do turnaje jsme vstoupili výhrou s týmem LZS Glinka v poměru 3:0 (branky Mlčoušek, Ševčík, Šenkeřík). Nejtěžším sobotním soupeřem byl celek USK Javoria Jawor, který jsme zdolali po boji 1:0 (Gregor). Poslední zápas proti dívčímu týmu LUKS ECOREN Ziemia Lubinska jsme vyhráli bez problémů 5:0 (Mlčoušek 2, Ševčík 2, Gregor) a postoupili jsme z prvního místa do dalších bojů.

Čtvrtfinálové tříčlenné skupiny, ze kterých postupoval pouze vítěz se odehrály v neděli dopoledne. Bylo jasné, že každé zaváhání může znamenat konec v turnaji. Proto bylo velmi důležité, že se nám povedl úvodní zápas, kdy jsme přehráli UKS Udanin 4:0 (Mlčoušek 2, Šmerda, Gregor) a vytvořili jsme si tak dobrou výchozí pozici, kterou jsme potvrdili v utkání s týmem Iskra Kochlice, kdy jsme s kvalitním soupeřem zvítězili 1:0 (Gregor) a výsledkem byl postup mezi nejlepší čtyři mužstva.

V semifinále nás čekal znovu tým z města Jawor, se kterým jsme se utkali již v základní skupině. Bylo nám jasné, že nás čeká těžký zápas, což se také potvrdilo. Nakonec jsme po velkém boji zopakovali výsledek 1:0 (Moravec) a těšili jsme se na finále, ve kterém nás čekal ukrajinský Junak Drohobycz. Zápas se odehrával za naší stálé převahy, která s blížícím se závěrem vygradovala v drtivý tlak. Bohužel nám však vyschl střelný prach a po remíze 0:0 tak došlo na penaltovou loterii. Ta pro nás nezačala dobře, když jsme po první sérii prohrávali, následně však Mlčoušek a Ševčík chladnokrevně proměnili a brankář Holík vychytal oba ukrajinské střelce.

Radost z vítězství byla umocněna faktem, že jsme za celý turnaj neinkasovali ze hry ani jednu branku, což je historicky unikátní bilance. Na slavnostní večeři nás následně pozdravili čelní představitelé domácího fotbalového klubu Miedz a také čelní představitelé města Legnica v čele s panem starostou.

Výsledný dojem z celé akce je ten, že pro většinu našich fotbalistů se jednalo o největší sportovní zážitek, který je v jejich krátké kariéře potkal. Pevně věříme, že to pro ně bude motivující do další práce a další vynikající výsledky budou následovat. Poděkování patří také panu starostovi Toufarovi, který osobně pozdravil naše hráče po návratu z turnaje a také ostatním představitelům a zodpovědným pracovníkům města, kteří se na celé akci organizačně podíleli.

Sestava Blanska:
Brankáři:
Holík Tomáš
Husnaj Petr

Hráči v poli:
Gregor Tomáš
Mlčoušek Michal
Moravec Roman
Pačovský Jakub
Přikryl Martin
Šamalík Pavel
Šenkeřík Filip
Ševčík Radim
Šmerda Dominik
Šustr Dominik

Realizační tým: Jarůšek David - hlavní trenér, Šustr Luboš, Šenkeřík Michal