1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Ve druhé polovině jarní části sezóny mohl svým spoluhráčům pouze fandit z tribuny. Obránce Jakub Šplíchal si od 1. května vinou zlomené zánártní kůstky do míče nekopl. Nyní se zapojil do přípravy a věří, že bude na první mistrovský zápas připraven v plné síle.
Připomeň, kdy sis zranění přivodil a jak to nyní vypadá s tvým zdravotním stavem?

V pohárovém utkání v Bosonohách jsem špatně došlápl a praskla mi zánártní kůstka. Měsíc a půl jsem nosil sádru a měsíc pak trvala následná rehabilitace. Do tréninku jsem se zapojil o týden později než kluci. Noha zatím vypadá velice dobře. Snad stihnu v plné síle začátek sezóny.

Děláš už na tréninku všechny cviky bez omezení?

Já jsem úplně zapomněl na to, že bych nějakou zlomeninu měl, takže všechno dělám naplno a žádné potíže se zatím neozvaly, takže je to dobré.

Trenér tě oproti původnímu plánu nasadil na závěr přípravného utkání s Vyškovem. Jaké to bylo si po delší době opět zahrát?

Já jsem se na to těšil, protože dva a půl měsíce bez fotbalu, když to člověk dělá celý život, je strašně dlouhá doba. Do zápasu jsem původně nastoupit neměl, nakonec jsem se s trenérem domluvil, že to zkusím alespoň na deset minut. Měl jsem trošku strach, abych si to zranění neobnovil. Naštěstí se nic nestalo a vše vypadá dobře, takže jsem spokojený.

Jak jsi utkání s Vyškovem viděl?

Zápas se mi velice líbil. Z naší strany tam bylo několik akcí, které byly i lepší než jsme předváděli v minulé sezóně. Celkově jsem z něho měl dobrý pocit a to utkání mě z pohledu diváka bavilo.

Ty jsi jako divák sledoval i druhou polovinu jarní části sezóny. Jaké to bylo?

Až do toho zranění jsem nevěděl, jaké to jsou nervy dívat se na vlastní tým. Přeci jen, když je hráč na hřišti, tak je to trošku o něčem jiném. Klukům jsem postup moc přál a myslím si, že pro to udělali maximum.

Věříš, že se může postup podařit v nadcházející sezóně, i když přibude konkurence v podobě Mutěnic a Sparty Brno?

Tak podle mě krajský přebor svoji kvalitou určitě posílil. Já jsem ale vždycky věřil ať už svému týmu nebo sobě, takže určitě budu věřit i teď, že se to podaří.

Zatím to vypadá, že tým bude ještě mladší než loni.

Zatím ano. Pokud na to kluci mají, tak proč ne, je to jedině dobře. Tím, že jsme všichni mladí, si dobře rozumíme. Určitě tu bude zase dobrá parta a to je základ všeho.

V sobotu vás čeká přátelské utkání v Miroslavi, které bude spíše exhibiční. Jak se těšíš na tento zápas?

Určitě se těším, protože mám už po zranění a počítám, že zasáhnu více do hry. Jestli je to exhibiční utkání nebo ne je celkem jedno. Pro nás je to další přípravný zápas. My uděláme maximum pro to, abychom se dobře sehráli a nejlépe vyhráli.

Do tvého zranění jsi na jaře nastupoval v obraně po boku Pepy Mašky. Jak ti s ním vyhovovala spolupráce?

Za tu dobu, co jsem hrál, tak to bylo určitě výborné. S Pepem si rozumíme, navíc je to výborný fotbalista. Když náhodou někdo zaváhal, tak jsme se vždycky zastoupili. Pepu tedy můžu jen vychválit.

Sledoval jsi EURO?

Musím se přiznat, že díky mému zranění jsem sledovat téměř každý zápas. Mezinárodní utkání mě baví sledovat. Bohužel zápasy podle jmen favoritů, na které jsem se nejvíce těšil, tak mě také nejvíce zklamaly. Nejvíc mě překvapily týmy, od kterých se to nečekalo. Například se mi líbilo, jaký fotbal předváděla Ukrajina.

Děkujeme za rozhovor.