1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V neděli nastoupil tým HFK Olomouc ve své druholigové premiéře na hřišti Znojma. Nechyběl u toho v jeho dresu blanenský odchovanec David Bednář. Zápas skončil bez branek.
Těšil jsi se na premiéru?

Určitě. Je to zase velký posun v mé kariéře. Kromě prvního přáteláku jsem celou přípravu odehrál v základní sestavě. Doufám, že v ní zůstanu co nejdéle. Loni jsi měl spíše defenzivní úkoly.

Bude tak tomu i nadále?

Trochu se to změnilo. Přišli noví hráči a já se teď posouvám doleva a při systému 4-3-3 hraju takové levé křídlo. To se mi líbí určitě víc, jsem odjakživa spíš ofenzivní typ.

Jaké cíle si kladete?

Máme za úkol se nepohybovat v sestupových vodách a hrát atraktivně pro diváky. Byl bych špatný patriot, kdybych tomu nevěřil. Myslím, že můžeme hrát se všemi. Sice náš kádr je trochu užší, ale pokud se nám budou vyhýbat zranění, mohlo by to jít. Myslím, že do desátého místa bychom měli v pohodě být.

Posílili jste dostatečně?

Ano. Přišel David Kobylík, který hrál v Polsku, v Německu, za Sigmu, přinesl do mužstva klid, výborný je mladý Matěj Biolek, který odmítl nabídky ze zahraničí a šel k nám. Ze Sigmy pak nadějný stoper Ondřej Murín.

Kromě hraní v Olomouci děláš asistenta trenéra staršího dorostu v Blansku. Nehádá se to?

Daří se to skloubit. Na tréninky chodím, jak můžu, trenér Stupka to chápe. Teď už to v Olomouci nebude tak horké, myslím, že to sladíme.

Kdo z tvých svěřenců může v budoucnu posílit blanenské áčko?

Gólman Filip Němec, Dominik Michalík, Alda Vágner, další kluci přichází z mladšího dorostu. O budoucnost strach mít nemusíme.

Jak vidíš šance Blanska na divizi?

Nedokážu to říct. Nevím přesně, jak se trenéru Kuglerovi podařilo nahradit odcházející hráče. Hrát jsem je v přípravě osobně neviděl, takže se mi to těžko hodnotí. Ale je to určitě v jejich silách.