1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Druhý anglický týden v probíhající sezóně završí zítřejším domácím utkáním fotbalisté FK Blansko. Soupeřem svěřenců trenéra Karla Jarůška bude od 16:30 na stadionu na Údolní poslední tým tabulky FC Kuřim.
Kuřim zažívá nevydařený vstup do sezóny. Po letních odchodech Pospíšila, Plška, Beránka, či střelce Moniaka se trenér Tomáš Kovanda obával, že jeho tým bude hrát o záchranu. Zatím se jeho prognózy vyplňují. Kuřim v dosavadních pěti odehraných kolech krajského přeboru získala jeden bod za domácí remízu s Podivínem ve 2. kole v poměru 1:1 (další výsledky: 1. kolo venku Bzenec 0:7, 14. kolo venku Moravský Krumlov 0:3, 3. kolo venku Novosedly 1:2, 4. kolo doma Rajhrad 1:2). Nejlepším střelcem Kuřimi je se třemi brankami záložník Martin Vavřík, který v létě přišel na přestup z Bořitova. Tento hráč si vyzkoušel angažmá v Brně, Dolních Kounicích, Kohoutovicích či v 1. SC Znojmo a také okusil 1. ligu v dresu Drnovic, kde ho jako trenér vedl Karel Jarůšek.

Blansko po rozpačitém vstupu do sezóny zabralo. Z posledních tří kol vytěžilo plný počet bodů, naposledy zvítězilo na hřišti vedoucích Mutěnic 2:0. Byla to zároveň vítězná premiéra pro nového trenéra Karla Jarůška. Toho zítra čeká první zápas před vlastními diváky. Věříme, že i tato skutečnost přispěje k tomu, že přijdete naše fotbalisty povzbudit v boji o další důležité body. Potvrdit tři body ze hřiště prvního týmu doma proti poslednímu nebývá lehký úkol. Oba sobotní soupeři se zároveň budou chtít rehabilitovat ze středečního vypadnutí z krajského poháru. Kuřim i Blansko uhrály na hřištích soupeřů shodně remízy 2:2 (Kuřim v Kunštátě, Blansko ve Šlapanicích) a neuspěly v penaltových rozstřelech.

Sobotní utkání FK Blansko - FC Kuřim se hraje od 16:30 na stadionu na Údolní (rozhodčí utkání: Vladan Vodák - Josef Teplý, Dušan Laštůvka delegát: Miloš Toman). V předzápasech hostí od 10:30 a 12:15 mladší a starší žáci Dostu Bystrc.

Další zápasy 5. kola KP:
so, 16:30: Boskovice - Sparta Brno, Bzenec - IE Znojmo, Podivín - Ivančice, Novosedly - Moravský Krumlov, Rajhrad - Bosonohy
ne, 10:15: Kyjov - Mutěnice, 16:30: Ráječko - Rousínov

FC Kuřim ve 4. kole:
FC Kuřim - RAFK Rajhrad 1:2 (1:1)
Branky: 10. Vavřík - 40. Kouřil, 53. Neuhybel
Kuřim: Prosecký - Vavřík, Straka (36. Svoboda), Kozumplík, Fryčka (60. Šenkýř) - Hanus, Škrdlík, Karásek, Marinč - Skoumal, Bílý (60. Kovařík)
Trenér: Tomáš Kovanda

FC Kuřim ve 2. kole krajského poháru:
FK Kunštát - FC Kuřim 2:2 (1:2) na pen. 10:9
Branky: 11. Vavřík, 22. Straka
Kuřim: Cimbálník - Marinč, Babák, T. Peřina, Toman - Hanus, M. Šenkýř, Škrdlík, Vavřík, Straka (82. T. Skoumal) - Kovařík (75. Fryčka)
Trenér: Tomáš Kovanda

Poslední vzájemné utkání:
Sezóna 2011/2012, 26. kolo, 26. 05. 2012
FK Blansko - FC Kuřim 1:1 (1:1)
Branky: 27. Crhák - 20. Pokorný (vl.)
Blansko: Bednář - Jarůšek, Maška, Bubeníček (C), Šíp - Šenk, Dupal (87. Pernica), Zouhar, Pokorný (63. Majer) - Janda, Crhák
Trenér: Michal Kugler
Kuřim: Brodecký - Bílý, Plšek, Kozumplík, Beránek (64. Fryčka) - Hanus, Škrdlík, Šenkýř, Straka - Pospíšil - Moniak (88. Homola)
Trenér: Tomáš Kovanda


FC Kuřim
Brankáři: Patrik Prosecký, Ladislav Cimbálník
Obránci: Karel Kozumplík, Jakub Straka, Jiří Svoboda, Lukáš Marinč, Tomáš Peřina, Dan Babák
Záložníci: Jakub Hanus, Michal Šenkýř, Jiří Škrdlík, Martin Vavřík, Jan Karásek
Útočníci: Marek Fryčka, Tomáš Skoumal, David Kovařík, Robin Bílý

Realizační tým:
Trenér: Tomáš Kovanda, asistent: Libor Tišnovský, vedoucí mužstva: Milan Kotouček

Změny v kádru:
Přišli: Karásek (Veverská Bítýška - návrat z hostování), Svoboda (Nedvědice - návrat z hostování), Marinč (Sparta Brno - na hostování), Cimbálník (Lelekovice - návrat z hostování), Vavřík (Sokol Bořitov - přestup), Peřina, Kovařík, Babák (všichni z dorostu)
Odešli: Pospíšil (SK Lipůvka - konec hostování, odtud MSK Břeclav), Plšek (Lažánky - na hostování), Beránek (Moravská Slavia Brno - na hostování), Moniak (Rakousko)