1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko si mohou rychle spravit chuť. Po středečním prohraném utkání v Ráječku čeká zítra svěřence trenéra Karla Jarůška od 16:00 utkání na hřišti týmu z Bosonoh.
Celek FK SK Bosonohy je nováčkem krajského přeboru. Historického postupu dosáhli svěřenci bývalého ligového hráče Brna Daniela Břežného i díky stabilnímu bodovému přísunu na podzim i na jaře (v obou polovinách soutěže uhráli 26 bodů), celkem získali 52 bodů při skóre 58:41 a o bod předstihli druhé Vojkovice. Úspěšný trenér Břežný v létě odešel pracovat jako asistent k juniorce Zbrojovky Brno a vedení Bosonoh ho nahradilo Tadeášem Szypulou.

Pod vedením nového trenéra vstoupily Bosonohy do letošní sezóny dvěma remízami (venku Ivančice 1:1, doma Bzenec 1:1), ke kterým po porážce na hřišti IE Znojma v poměru 2:3 přidaly další dvě (venku Podivín 2:2, doma Novosedly 1:1). Až v 5. kole se Bosonohy radovaly z plného bodového zisku, když vyhrály v Rajhradě 1:0. Na tento výsledek se jim podařilo navázat ve středečním předehrávaném 15. kole, když se mohly společně s domácími diváky radovat z vítězství nad Moravským Krumlovem v poměru 1:0.

Po sedmi odehraných kolech figurují Bosonohy na velmi dobrém 8. místě tabulky se ziskem 10 bodů - skóre 9:8. Nejlepším střelcem je se třemi brankami velezkušený útočník Patrik Holomek, který minulý čtvrtek oslavil 38. narozeniny. Ve druhé polovině devadesátých let byl Holomek postrachem všech druholigových obran i brankářů. Během své kariéry nasázel 50 branek ve 2. lize a dvě přidal v dresu prvoligového Boby Brno v sezóně 1999/2000. V sezóně 1995/96 se stal se šestnácti brankami jako útočník Poštorné nejlepším střelcem druhé ligy. Tento počin se mu podařilo zopakovat v sezóně 1998/99, to nasázal za 1. FC Synot branek osmnáct. Dres Bosonoh obléká i další zkušený hráč a bývalá opora Boby Brno záložník Vladimír Chaloupka. Velkou posilu získalo vedení Bosonoh v podobě brankáře Tomáš Sedmidubského, bez kterého si neuměla v minulých sezónách představit sestavu Líšeň. Odtud Sedmidubský odešel na přestup do Bystrce, která ho obratem poslala na hostování do Bosonoh. Během tří odehraných utkání inkasoval Sedmidubský jedinou branku a dvakrát po sobě udržel čisté konto.

Blansko ve středeční předehrávce 15. kola nenavázalo na předchozí čtyři vítězství v řadě a podlehlo Ráječku na jeho hřišti 2:0. Ve vyrovnané tabulce mu patří 3. místo se ziskem 13 bodů, skóre 12:7. Pokud se chtějí svěřenci Karla Jarůška udržet na čelních pozicích, musejí na hřišti Bosonoh bodovat.

Sobotní utkání FK SK Bosonohy - FK Blansko se hraje od 16:00 na hřišti v Brně-Bosonohách, ulice Hoštická 2a (rozhodčí utkání: Rudolf Volf - Pavel Polcr, Karel Linhart, delegát: Rudolf Lenfeld).

Další zápasy 6. kola KP:
so, 16:00: IE Znojmo - Sparta Brno, Kuřim - Kyjov, Moravský Krumlov - Rajhrad, Ivančice - Novosedly, Bzenec - Podivín
ne, 16:00: Rousínov - Boskovice, Mutěnice - Ráječko

Bosonohy v 15. kole:
FK SK Bosonohy - FC Moravský Krumlov 1:0 (0:0)
Branka: 46. R. Havlík
Ráječko: Sedmidubský - Lidmila, Drábek, Cihlář, Pernica, Moučka, Chalupský, Messiah, Holomek, Klimeš, R. Havlík (střídali: Ovčačík, Bělohlávek, O. Havlík)
Trenér: Tadeáš Szypula

Poslední vzájemné utkání:
Sezóna 2011/2012, krajský pohár, ČF, 1.5.2012
FK SK Bosonohy - FK Blansko 3:3 (2:1), penalty 4:5
Branky: 19. a 43. Patrik Holomek, 51. Lidmila - 1. a 60. Janda, 90. Beneš, rozhodující pokutový kop proměnil Bubeníček
Bosonohy: Fiala - O. Havlík, Koplík, Cihlář, Lidmila - Moučka, Chalupský, M. Havlík, Messiah - Holomek (C), Bělohlávek (střídali: Brabec, Sojka)
Trenér: Daniel Břežný
Blansko: Juran - Bubeníček (C), Martinec (46. Maška), Šplíchal, Šíp - Jarůšek (63. Majer), J. Cupal, Zouhar, Beneš - Janda, Pernica (46. Crhák)
Trenér: Michal Kugler


FK SK Bosonohy
Brankáři: Tomáš Sedmidubský, Martin Balák, Zdeněk Pelikán
Obránci: Karel Konečný, Přemysl Pernica, Pavel Cihlář, Jakub Lidmila, Jan Ovčačík, Ondřej Havlík, Martin Drábek
Záložníci: Steven Messiah, Miloslav Brabec, Petr Moučka, Roman Havlík, Jiří Chalupský, Martin Koplík, Vladimír Chaloupka
Útočníci: Patrik Holomek, Jiří Bělohlávek, Milan Klimeš

Realizační tým:
Trenér: Tadeáš Szypula, asistent: Marek Matula

Změny v kádru:
Přišli: Chaloupka (SC Zwettl - Rakousko), Klimeš (Slatina), Balák (Sparta Brno), Ovčačík (Líšeň), Sedmidubský (Bystrc)
Odešli: Fiala, Fišer, Krejčíř