1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Králem fotbalových trávníků okresu Blansko pro rok 2012 se stal loňský vítěz této ankety v dorostenecké kategorii, útočník FK Blansko Jan Trtílek. Ten skromně ke svému triumfu dodal, že v jeho očích by prvenství patřilo Michalu Šenkovi.
Jsi vítězem ankety fotbalista roku 2012, okresu Blansko. Jaké jsou to pocity?

Musím se přiznat, že smíšené. Já bych osobně dal hlas Michalu Šenkovi, ale samozřejmě mě toto ocenění těší a jsem za něho moc rád.

Jak hodnotíš celkově vyhlašování fotbalisty okresu?

Akce to byla vydařená. Pobavili jsme se na ní všichni. Samozřejmě pobavil i Petr Švancara. Velký dík patří organizátorům, že vyhlašování fotbalisty okresu má takovou úroveň.

Loni jsi tuto anketu vyhrál v dorostenecké kategorii. To se asi málo komu podaří. Jak ty osobně vnímáš tento fakt?

Přechod z dorostu do mužů je hodně velký skok, protože mužský fotbal je úplně o něčem jiném. Proto jsem hodně překvapený, že se mi podařilo vyhrát tuto anketu vlastně po půlročním působení v mužské kategorii.

K tomu jistě výrazně přispělo, že jsi nastřílel 10 branek a Blansku tak dopomohl k prvnímu místu v tabulce po podzimu.

To je pravda a jsem za to rád. Na začátku se mi střelecky nedařilo. Pak se to však rozjelo a začalo mi to tam padat. Naštěstí to vydrželo až do konce podzimu a podařilo se nám vyšplhat na první místo. Mé branky jsou ale velkou zásluhou spoluhráčů, kteří mi dost pomáhali.

Určitě je o tvé služby zájem i v jiných klubech. Uvidí tě diváci na jaře v blanenském dresu?

Zájem o mě projevily Svitavy, za ně jsem odehrál i jeden přípravný zápas. S největší pravděpodobností to ale vypadá, že zůstanu věrný Blansku. Mám to blízko do školy i domů a je tu šance, že by se nám mohlo podařit postoupit do divize.