1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
V y š k o v / B l a n s k o - Mladší přípravka se v sobotu zúčastnila halového turnaje ve Vyškově. Svěřenci trenéra Leoše Farníka na něm pouze jednou remizovali, ostatní utkání zvládli na výbornou a turnaj tak zaslouženě ovládli.
V sobotu 26.1. jsme se zúčastnili turnaje ml. přípravek ročníku 2004 a ml. ve velké sportovní hale ve Vyškově. Hrací plocha 40x 20 m, systém 4+1, hrací doba 1x 17 minut, to vše nasvědčovalo tomu, že turnaj dokonale prověří fyzickou kondici kluků.

Bohužel jsme odjížděli z Blanska vinou nemocí značně oslabeni, chyběl brankář, obránce a útočník základní formace. S jedním hráčem na střídačce jsme byli na celém turnaji z hlediska počtu hráčů jednoznačně na prvním místě.

Zahajovací utkání jsme sehráli se Sigmou Olomouc A a po nervy drásajícím utkání, kdy Olomoučtí neustále dotahovali naše jednobranková vedení, jsme nakonec zvítězili 4:3. Dalším kvalitním soupeřem byly Kohoutovice, které na střídačce disponovali 8 náhradníky! Po brankách Tomáše Farníka a Patrika Ševčíka jsme i tak zvítězili 2:0.

Dalším soupeřem byla Sigma Olomouc B, za kterou nastupovali kluci o rok mladší r. 2005). I přes jejich šikovnost a fotbalové nadšení blanenští kluci podali výborný výkon a zejména zásluhou Tomáše Farníka (vstřelil 6 branek) zvítězili 7:0.

Předposlední utkání nás čekal papírově nejslabší soupeř skupiny Rousínov, což se potvrdilo a kluci soupeře vyprovodili výsledkem 6:0.

Poslední utkání ve skupině jsme odehráli s domácím Vyškovem, které skončilo smolnou remízou 3:3, kdy jsme ještě asi čtyři minuty před koncem vedli 3:1, ale bohužel náskok neuhájili.

Do semifinále jsme nastupovali z prvního místa ve skupině proti Sigmě Olomouc A. I přes značnou podporu fanoušků Sigmy jsme toto utkání zvládli a zvítězili 2:0.

Finále turnaje nakonec nabídlo souboj Kohoutovice - Blansko. Utkání se hrálo především od vápna k vápnu, žádný ze soupeřů nechtěl udělat chybu. Na klucích již byla patrná únava, někteří za sebou doslova tahali nohy, ale i tak se nám podařilo z obrany po ose Dujka – Ondřej Farník poslat míč na Tomáše Farníka, který nádherným průnikem přes obránce soupeře zakončil tuto akci chytrou střelou k pravé tyči. Vedení jsme již do konce zápasu uhájili a stali se tak celkovými vítězi turnaje!

Před všemi kluky musím hluboce smeknout, protože v tomto početním složení jsem opravdu žádný velký úspěch nečekal. Bojovnost, nasazení a zápal do hry, co jsem u kluků viděl, bych přál vidět každému z Vás.

Celkového skóre 25:6 jsme dosáhli především díky Tomáši Farníkovi, který vstřelil 17 branek a byl tak po zásluze vyhlášen nejlepším střelcem turnaje!

Turnaje se zúčastnili:
Šebela Marek (2004), Farník Ondřej (2004), Dujka František (2004), Farník Tomáš (2004), Ševčík Patrik (2005), Šenkeřík David (2004).

Výsledky:

FK Blansko - SK Sigma Olomouc A 4:3
branky: Tomáš Farník 3, Patrik Ševčík

Tatran Kohoutovice - FK Blansko 0:2
branky: Tomáš Farník, Patrik Ševčík

SK Sigma Olomouc B - FK Blansko 0:7
branky: Tomáš Farník 6, Franta Dujka

FK Blansko - FRAMOZ Rousínov 6:0
branky: Tomáš Farník 4, Ondřej Farník 2

MFK Vyškov - FK Blansko 3:3
branky: Tomáš Farník, David Šenkeřík, Ondřej Farník

semifinále:
SK Sigma Olomouc A - FK Blansko 0:2
branky: Tomáš Farník, Patrik Ševčík

finále:
FK Blansko - Tatran Kohoutovice 1:0
branka: Tomáš Farník