1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

19. kolo , 25. května 2014, FC Slovan Brno - FK Blansko

FC Slovan Brno

0:6

FK Blansko

Poločas: 0:4
Branky: Feik 2, Gansukh 2, Rek, Šmerda

K utkání na Slovan, který je ohrožen sestupem, jsme jako již tradičně odjížděli bez několika hráčů. Do sestavy tak trenéři opět zařadili Alexandra Reka, který se jim za to poděkoval již v 5. min. výstavní trefou. Brankovou akci začal Holík dlouhým výkopem, Gansukh jej hlavou prodloužil na ALEXANDRA REKA a ten z levé strany velkého vápna přehodil překvapeného brankáře domácích - 0:1.

O minutu později se do slibné příležitosti dostal Gregor, ale brankář jej skvěle vychytal. V 10. min. zahrával Šmerda rohový kop, na který si naběhl TOMÁŠ FEIK a hlavičkou do šibenice zvýšil naše vedení na 0:2. V 15. min. znovu po rohovém kopu Šmerdy se po zmatku v malém vápně domácích k míči dostal opět TOMÁŠ FEIK a dorazil ho do brány - 0:3.

Domácí byli značně zaskočeni a kluci na hřišti doslova kralovali. Jedna akce střídala druhou a bylo se stále na co dívat. Ve 20. min. opět po dlouhém výkopu Holíka posunul míč Kadlec na Gansukha, ten jej zavezl před velké vápno a předložil DOMINIKU ŠMERDOVI, který výstavním angličanem uzavřel skóre poločasu - 0:4.

V úvodu druhé půle hráči Blanska trochu polevili v nasazení, ale domácí byli prakticky neškodní. Tuto nezajímavou pasáž utkání přerušil v 60. min. Rek, který ideální kolmou nahrávkou za obranu našel HONGORA GANSUKHA, který šel sám na brankáře a podél něj zvýšil na 0:5. Tato situace se opakovala v 62. minutě, jen autorem přihrávky byl Chroust, střelec opět HONGOR GANSUKH - 0:6.

Až do konce utkání si hráči Blanska díky pohybu a kreativitě vytvořili ještě několik šancí, ale bez brankového efektu. V závěru trenéři vyzkoušeli ještě nové varianty rozestavení, zejména se osvědčila nová stoperská dvojice Kadlec - Kakáč a Feik coby hrotový útočník.

Ohlasy po utkání

Josef Šmerda, vedoucí týmu: „Opět excelentní výkon celého týmu a zasloužená výhra. Tyto dva venkovní zápasy odehráli kluci v neskutečné pohodě a na jejich herní kombinace bylo radost se dívat. Koneckonců skóre 11:0 hovoří za vše, navíc ani v jednom utkání domácí naši branku vůbec neohrozili. Doufejme, že v těchto výkonech budou pokračovat také na domácím hřišti v utkání proti nebezpečnému týmu Kyjova, které kluci odehrají v sobotu od 12:15 na stadionu na Údolní. Přijďte je podpořit, stojí to za to.“

Mladší žáci

FC Slovan Brno - FK Blansko 2:2 (1:0)
Branky:
Kutil, Rek