1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

5. kolo , 6. září 2009, Sloup - FK Blansko B

Sloup

0:3

FK Blansko B

Poločas: 0:3
Branky: 5. Matuška, 21. Pernica, 36. Hanskut
Střely na branku: 5:9
Střely mimo: 4:3
Rohy: 5:6
Diváků: 65

Na hřiště Sloupu jsme přijeli jako favorité, ale všichni jsme věděli, že i přesto, že Sloup začal tuto sezónu velmi špatně, nebude utkání jednoduché.

Sloup začal dvěma pěknými přímočarými akcemi, ale naši bránu vážně neohrozil. Naopak naše první zajímavější akce z 5. minuty skončila gólem. Po krásné přihrávce se na vápně ocitl sám Matuška, který střelou k tyči nedal gólmanovi šanci. Neuběhlo ani 15 minut a po nádherné individuální akci Matušky, který našel na malém vápně osamoceného Pernicu, jsme skórovali podruhé. Hra se přelévala z jedné stany na druhou a byla k vidění spousta zajímavých akcí, bohužel bez gólového efektu. Ve 36. minutě na půlce hřiště Hanskut vybojoval míč a krásnou samostatnou akcí přes dva bránící hráče nás dostal do tříbrankového vedení.

Po přestávce bylo vidět na našem mužstvu uspokojení ze třígólového náskoku a naše aktivita směrem dopředu byla víceméně nulová. Sloup začal mírně tlačit, ale gól se mu nepodařilo vstřelit, naopak my jsme začali hrozit z rychlých protiútoků. Matuška, Nečas ani Mokrý však branku z bezprostřední blízkosti neohrozili. Do 80. minuty se musel fanouškům fotbal líbit, ale poslední minuty zase ukázaly, že naši fotbalisté se opět dostali pod velký tlak a už se jenom bránili. Naštěstí Sloup žádnou šanci neproměnil a po nastřeleném břevnu z 85. minuty už naší branku neohrozil. Musím konstatovat, že jsme si za předvedený výkon vítězství zasloužili.