1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Karviná B

3:0
Rozpis zápasů

vs

Blansko

Karviná B

3

0

Rozpis zápasů

14. kolo , 3. dubna 2010, FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky

FK Blansko

1:8

FC Dosta Bystrc-Kníničky

Poločas: 0:5
Branka: Zouhar

Sestavy

Šmerda - Gracias, Brichta (C), Šebela, Machorek - Šafařík, Skoupý, Michalík, Blažek (95) - Kratochvíl, Zouhar
Náhradníci: Foler, Bláha, Manda, Blažek (96), Pokorný
Trenér: Petr Stupka
Asistent: Michal Kugler
Vedoucí týmu: Jaroslav Matuška

není

Ve 14. kole KP přivítali na domácím hřišti starší žáci suverénně vedoucí starší žáky FC Dosta Bystrc-Kníničky.

Od úvodního hvizdu byl na hřišti vidět rozdíl mezi vedoucím mužstvem soutěže, které krajskému přeboru kraluje s výraznou převahou a které předvádělo hru divizní úrovně a nováčkem v soutěži, jehož cílem je záchrana v soutěži. Bohužel naši starší žáci na hřišti nepředvedli nic, co by svědčilo o absolvování kvalitní zimní přípravy a za soupeřem zaostávali jak ve všech herních činnostech, tak fyzicky. Dopouštěli jsme se zbytečných chyb, docházelo k nepochopitelným ztrátám míče, ze kterých pramenily zbytečné fauly a soupeř, který měl po celý zápas územní převahu, nás z nařízených standardních situací nekompromisně trestal.

V 6. min. z penalty 0:1, v 16. min. po centru z volného přímého kopu hlavičkoval nehlídaný a nikým neobtěžovaný hráč hostů na 0:2, ve 22. min. zahrál Martin Šebela volný přímý kop tak mizerně, že hosté z rychlého brejku zvyšovali na 0:3 a hned minutu na to ve 23. min. nereagoval Šmerda v brance na střelu doprostřed branky 0:4. Za tohoto stavu hosté zvolnili a do šancí jsme se dostali i my, narozdíl od hostujících hráčů, naši své příležitosti promarnili, když ve 24.min. poslal Kratochvíl dobrou přihrávkou za obranu do brejku Zouhara, ten ale sám před brankařem neuspěl, ve 27. min. si role vyměnili, přihrával Zouhar a sám před brankářem byl Kratochvíl, který ale minul branku a ve 28. min. nejprve Brichta nastřelil z volného přímého kopu břevno, ale odražený míč do branky nad ležícím brankářem nedorazil ani dobíhající Zouhar, ani Kratochvíl, který z malého vápna přestřelil. Takže na místo toho, abychom alespoň trochu zkorigovali hrozivý výsledek, zákonitě přišel trest. Po rohovém kopu ve 31.min. prošel míč na malé vápno k nikým neobsazenému hráči a ten s klidem zvýšil na 0:5. V 35. min. pak hosté ještě nastřelili tyč.

Do druhého polořasu vystřídal ve středu obrany Šebelu Manda a zpočátku se zdálo, že se trenérům podařilo hráče probudit, když už ve 37. min. se ocitl v dobré příležitosti na hranici velkého vápna Blažek, míč si ale chystal tak dlouho, až o něj přišel. Hosté odpověděli ve 38.min. další střelou z dálky do středu naší branky, se kterou Šmerda neměl mít problém, ale kterou nepochopitelně pustil na 0:6. Ve 45. min. vystřídal Blažka Foler. V 61.min. důrazně zabojoval Gracias, přerušil rozbíhající se akci hostů a dobře přihrál Kratochvílovi a ten z první míč posunul mezi obránce Zouharovi a až tato naše šance skončila gólem na 1:6. Když už to vypadalo, že hosté jsou s výsledkem spokojeni a navíc některé z jejich hráčů začaly chytat křeče, hra se zdánlivě vyrovnala a zdálo se, že poslední minuty utkání už změnu stavu nepřinesou, tak naši borci vyrobili další dvě nepochopitelné hrubky. V 65.min. nejprve po rohu hostů se dostal v brankovém území znovu nikým nestřežený hráč hostů k zakončení na 1:7. a ještě v téže minutě po našem rozehrání ze středovém kruhu doputoval míč k našemu poslednímu obránci Mandovi a ten neomylně našel nabíhajícího hostujícího hráče a bylo vymalováno 1:8.

Jaroslav Matuška: „Hodnotit takový zápas snad ani nejde, propadli jsme jako tým, je potřeba na porážku zapomenout a zabojovat hned příští týden, kdy opět doma hostíme tentokrát poslední tým z tabulky - Hustopeče. Pokud chceme bojovat o udržení v krajském přeboru, nepřichází do úvahy jiný výsledek, než vítězství a zisk tří bodů.“