1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

10. kolo , 25. října 2009, SK Líšeň - FK Blansko

SK Líšeň

1:2

FK Blansko

Poločas: 1:2
Branky: Kratochvíl, M. Zouhar

Sestavy

není

Filip POKORNÝ - Radim ŠAFAŘÍK, Jakub MANDA (K), Ondřej BLAŽEK (95), Ondřej BLAŽEK (95) - Václav FOLER, Milan BRICHTA, Michal SKOUPÝ, Dominik MICHALÍK - Jiří KRATOCHVÍL, Michal ZOUHAR Náhradníci: Jakub DVOŘÁČEK, Marek LEDVINA, Martin ŠEBELA, Radim BLÁHA a Martin HEMZAL (ml. žák) Trenér: Petr STUPKA

V Líšni bylo před utkáním cílem starších žáků zopakovat dobrý herní projev z posledního utkání v Boskovicích před 14 dny a neprohrát a přivézt alespoň bod za remízu.

Oba celky vstoupily do zápasu na umělém povrchu se snahou o aktivní hru a oboustranně ofenzivní pojetí vydrželo po celý zápas. I když domácí měli míč častěji na svých kopačkách a z toho vyplynula jejich mírná územní převaha, vyložené brankové příležitosti si vlastně nedokázali vypracovat, naopak naši hráči se tentokrát vyvarovali inviduálních chyb v obraně a útočná fáze, spočívající v rychlých brejcích, nám zejména díky výborné hře Michala ZOUHARA, přinášela brakové příležitosti. Už v 7. min. chyboval jeden z domácích obránců, když centrovaný míč zasáhl na hranici pokutového území tak nešťastně, že místo odkopu jej obloučkem poslal za sebe na značku pokutového kopu, kam si naběhl nikým neatakován Michal ZOUHAR, ale sám před vybíhajícím brankářem neuspěl. Výborný brankář domácích jeho pokus dokázal vyrazit. Jenže pouze na kopačky Jirky KRATOCHVÍLA a ten neměl problém obloučkem poslat míč do domácí sítě - 0:1. V 11. min. po našem autovém vhazování u pravé postranní čáry, na něj nevídaně, zabojoval Václav FOLER, dobře si tělem pokryl míč a ač tísněn obráncem zatáhl k brankové čáře a zde se dokázal uvolnit k přesné přízemní přihrávce zpět na úroveň penalty, kam si dobře nabíhal Michal ZOUHAR a bez přípravy přízemní střelou, která před těsně brankářem skočila, rozvlnil domácí síť podruhé - 0:2. A pro domácí, které náš úvod evidentně zaskočil, mohlo být ještě hůř, když po našem rohovém kopu ve 14. min. si na odhlavičkovaný míč výborně naběhl Radim ŠAFAŘÍK a asi z 22 metrů také bez přípravy vypálil, střela bohužel mířila přesně do místa, kde stál domácí brankář a ten sice s potížemi míč nadvakrát kryl. Vzápětí následovalo fotbalové - nedáš-dostaneš - domácí útočník se prodral k centrovanému míči v našem pokutovém území a lobem pod břevno nedal Filipovi žádnou šanci - 1:2. Běžela teprve 16. min. a střelecký účet byl vyčerpán. To ovšem nikdo z přítomných netušil a do závěrečného hvizdu tak dostaly nervové soustavy trenérů na obou stranách pěkně zabrat.

Domácí mohli vyrovnat ještě v první půli, když z výrazného tlaku v rozmezí mezi 15. a 30. min. parádní střela z 20 metrů skončila na naší brankové konstrukci. Jenže ke konci prvního poločasu tlak domácích pominul a naopak my jsme mohli odcházet do kabin s dvougólovým vedením. Jenže Michal ZOUHAR svoji akci od levé postranní čáry, když parádně prošel přes tři domácí bránící hráče a dostal se opět až před domácího brankáře, znovu neuspěl. Druhý poločas přinesl velmi podobný obraz hry. Domácí měli míč častěji ve své moci a většina zápasu se odehrávala mezi šestnáctkami, ale z převahy nedokázali nic připravit, naopak naše pokusy o brejky, sice také většinou nebyly úspěšné, ale dvakrát se naši útočníci dokázali dostat až před brankáře a kdyby svoje šanci Michal ZOUHAR a Michal SKOUPÝ proměnili, mohlo být rozhodnuto. Jenže oba vychytal domácí brankář a po šanci Michala ZOUHARA, kdy se k odraženému míči dostal Jirka KRATOCHVÍL, vychytal i jeho, když Jirka místa okamžité střely, která asi měla šanci doputovat až do sítě, zkoušel kličkou obejít ležícího brankáře a neuspěl.

V posledních pěti minutách zápasu, kdy domácí dokázali vytvořit docela drtivý tlak, se nám dařilo hru drobit, byť za cenu pouhého odkopávání míče do autu nebo na roh, a také taktickým střídáním, když na hřiště na místo trojice Foler,Michalík a Kratochvíl postupně přišli Marek LEDVINA, Martin ŠEBELA a Jakub DVOŘÁČEK.

Vyrovnat nakonec mohli domácí v poslední minutě nastaveného času, když Filipovi vypadl z rukou centrovaný míč, po zmatcích v brankovém území ale nakonec míč dopravili nikoliv do branky, ale těsně vedle. A pak už si kluci mohli, podruhé v sezóně na hřišti soupeře, vychutnat vítězný pokřik.

Pochvalu nejen za výsledek, ale hlavně za bojovnost a nasazení, zasluhují všichni hráči, kteří do zápasu zasáhli. Pouze takové nasazení, taková bojovnost a chuť do hry nám může přinést úspěch ve středu doma proti Spartě Brno "B" a v sobotu v Hodoníně proti RSM Hodonín-Šardice "B".