1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

11. kolo , 28. října 2009, FK Blansko - FC Sparta Brno B

FK Blansko

1:2

FC Sparta Brno B

Poločas: 1:1
Branka: M. Zouhar

Sestavy

Filip POKORNÝ - Radim ŠAFAŘÍK, Jakub MANDA (K), Ondřej BLAŽEK (95), Ondřej BLAŽEK (95) - Václav FOLER, Milan BRICHTA, Michal SKOUPÝ, Dominik MICHALÍK - Jiří KRATOCHVÍL, Michal ZOUHAR Náhradníci: Jakub DVOŘÁČEK, Marek LEDVINA, Martin ŠEBELA, Radim BLÁHA a Martin HEMZAL (ml. žák) Trenér: Petr STUPKA

není

Ve stejné sestavě, jako ve vítězném minulém utkání v Líšni, nastoupili starší žáci také doma proti "béčku" SPARTY BRNO, i když, jak se ukázalo podle zápisu a jak nakonec po utkání potvrdil také hostující trenér, hosté odehráli zápas se čtveřicí hráčů z kádru divizního "áčka". Nastala tak situace, kterou jsem avizoval již po utkání s vyškovským "béčkem" a která nás patrně bude čekat také v sobotu v Hodoníně - prostě nezbývá, než se smířit s tím, že v těchto zápasech ti soupeři, kteří tu možnost mají, tak posilují hráči z A týmů.

Podle toho také vypadal obraz hry, zejména v první půli, kdy nás hosté přehrávali a tak nakonec poločasový výsledek 1:1 byl pro nás lichotivý. Sice jsme od 11. min. vedli, když přesně na půlící čáře skluzem vybojoval míč Václav FOLER a ještě ze země jej posunul k Jirkovi KRATOCHVÍLOVI, ten míč potáhl a přesnou přihrávkou do uličky našel nabíhajícího Michala ZOUHARA a ten s přehledem po zemi k tyči otevřel skóre - 1:0. Ale ve 23. min. bylo srovnáno, když po naší ztrátě míče ve středu prošel skákající míč kolem našich obou středních obránců až na hranici pokutového území, kam si naběhl hotující útočník a po kličce vybíhajícímu Filipovi dával do naší prázdné branky - 1:1.

Další gól však už hosté ze své převahy v první půli nevytěžili a my jsme nedokázali ohrozit hostujícího brankáře ani ze dvou přímých volných kopů po faulech před pokutovým územím, ani z nepřímého volného kopu nařízeného za chycenou malou domů.

Paradoxně ve druhém poločase, kdy se hra vyrovnala a převaha hostů už nebyla tak výrazná, se rozhodlo o naší porážce. Přitom šance ke vstřelení branky byly na obou stranách, jenže hostující útočník, který šel sám na Filipa poté, co podruhé v zápase propadli naši středoví obránci, svoji šanci proměnil a bylo to 1:2, tak Michal SKOUPÝ, který se ocitl sám před hostujícím brankářem po pěkné kombinaci a finální přihrávce od Jirky KRATOCHVÍLA, střelou po zemi branku hostů těsně minul. Takže jsme se nedočkali ani jednoho bodíku za remízu, popravdě je ale třeba přiznat, že hosté byli asi o tu jednu branku lepší a nás navíc ve druhé půli jednou zachránila tyč. V závěru utkání přišli do hry místo vystřídaných Folera a Michalíka Martin ŠEBELA a Marek LEDVINA, ale ani tato střídání zvrat v utkání nepřinesla.

Tak jak jsme v Líšni vlastně šťastně vyhráli, tak jsme dnes doma smolně prohráli, ale ani dnes nelze klukům upřít, že bojovali. Je potřeba stejný výkon zopakovat v sobotu v Hodoníně a odehrát tam další bojovný zápas a jestli to nakonec pro nás dopadne stejně jako s Líšní nebo naopak jako se Spartou, to se ukáže až na místě.

Na závěr ještě připomenutí všem starším žákům - trénink v pátek 30. října byl přesunut na dopoledne od 9:00 hodin.