1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

24. kolo , 1. června 2014, TJ Letonice - FK Blansko B

TJ Letonice

2:1

FK Blansko B

Poločas: 1:0
Branka: M. Zouhar
ČK: Pokoj (Blansko B)

V Letonicích to od začátku vypadalo, že to bude snadnější zápas zejména po dvou šancích Michala Skoupého, který se rychlostí dostal přes zadáky domácích, ale bohužel brankář ho vychytal. Domácí poté začali hrát více houževnatěji, dávali si více pozor. Naši hráči měli většinou míč na kopačkách ale hráli do plných domácí dobře bránili.

Ve 34. min. však přišlo to, co náš tým provází v této sezoně, kdy máme převahu a z ojedinělé možnosti se domácí hráč ocitl v před pokutovým územím, protlačil míč a přízemní střelou nedal Švancarovi šanci - 1:0. Následaovala opět převaha našeho mužstva, centrované míče od Zavorala, Heppa, střela do tyče Nečase, spousta rohových kopů, ale bez zakončení.

Po změně stran přišel na hřiště M. Zouhar, změnilo se rozestavení hráčů a naše převaha pokračovala. Bohužel v 62. min. odpískal rozhodčí spornou penaltu za údajnou ruku našeho stopera Mokrého. Tu domácí proměnili a zvýšili tak své vedení - 2:0. O osm minut později přišel další sporný výrok hlavního rozhodčího, kdy po běžném zákroku Pokoje přišla slušná vzájemná diskuze a následně k překvapení všech druhá žlutá karta a poté i červená pro blanenského Pokoje.

Od této chvíle přišel i v deseti hráčích z naší strany ohromný tlak, prosazovali se především M. Skoupý a Nečas. Po hezkém úniku z pravé strany M. Skoupý našel MICHALA ZOUHARA, který pohotovou střelou snížil - 2:1. Následně jsme vytvořili tlak po standardních situacích, několik slibných střel precizně bránicí domácí zblokovali. Letonice se posledních patnáct minut téměř nedostávaly z vlastní poloviny. Bohužel vyrovnávací branka už nepřišla.

Rezerva i přes prohru má stále malou naději na záchranu. Musí však spoléhat na příznivý vývoj divize D, z níž by muselo spadnout maximálně jedno jihomoravské mužstvo. Poslední dvě utkání musí svěřenci Ivana Študenta bezpodmínečně vyhrát a mít v konečné tabulce lepší skóre než další celek z okresu ohrožený sestupem Doubravice nad Svitavou, který by z posledních dvou kol zároveň nesměl získat ani bod.

Další výsledky 24. kola 1.B třídy, skupiny A:

Švábenice - Tišnov 1:5 (0:3), Medlánky - Svratka Brno 3:2 (0:0), Bohdalice - Řečkovice 3:0 (3:0), Lipovec - Rousínov B 7:0 (3:0), Rájec-Jestřebí - Čebín 0:0, Doubravice nad Svitavou - Podolí u Brna 2:3 (0:1)

Ohlasy po utkání

Miloš Vašák st., FK Blansko B: „Do Letonic jsme jeli v solidní sestavě, pomohl i kapitán A týmu Jan Nečas, který měl v nohách těžký sobotní zápas s Vrchovinou, za to mu patří stejně jako ostatním hráčům z A mužstva, poděkování. Z mého pohledu ale došlo k nějakému ukolébání a podcenění. Zejména po dvou šancích Michala Skoupého si kluci asi mysleli, že to tam bude padat podobně jako v předešlých zápasech. Bohužel po inkasované brance domácí zhustili prostor na své polovině, a hráli nadmíru obětavě. My jsme rázem měli problémy se s tím vyrovnat. Ve druhé půli nás srazil hodně přísně odpískaný pokutový kop. Již poněkolikáté se v hodnocení opakuji. Máme převahu, šance, předvádíme hezké kombinace, ale provázejí nás potíže při zakončení. Kdyby se jednalo o mládežnické mužstvo, až tolik by to nevadilo. V této činnosti se však musí hráči ještě hodně zapracovat na zlepšení.“