1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

8. kolo , 27. září 2014, FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou - FK Blansko

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou

3:5

FK Blansko

Poločas: 3:1
Branky: 35. a 45. Šmerda, 42. D. Zmeko, 74. Gregor, 77. Gansukh

Po špatných výsledcích jsme zajížděli na půdu sedmého Žďáru nad Sázavu. V sestavě jsme se museli obejít bez dlouhodobě zraněného Sedláka. Na lavičce již byl připraven Gansukh, který doléčuje zranění. K dispozici již byl také Marek Dobeš, který nám citelně chyběl ve dvou předchozích zápasech z důvodu nemoci.

V prvním poločase byli k vidění šance na obou stranách bohužel soupeř trestal naše chyby, ale my jeho ne. Už v 5. min. jsme inkasovali po standardní situaci, kde jsme nepohlídali hlavičkujícího hráče Žďáru - 0:1. Za dvě minuty jsme mohli srovnat, D. Zmeko šel ze strany sám na branku, bohužel pro nás brankář domácích svůj tým dobrým zákrokem podržel. Žďár převzal iniciativu a do 30. min. nám vstřelil ještě dva góly a nutno říct, že byl v této fázi utkání lepším týmem.

Ve 35. min. jsme dali po centru z pravé strany Šmerdou kontaktní branku, která nás nakopla do dalšího průběhu zápasu. Do přestávky jsme ještě měli několik pološancí, kterým chybělo lepší řešení ve finální fázi a poločas jsme ukončili povedenou střelou Feika z 20 metrů.

Od začatku druhé půle jsme domácí tým zatlačili, přidali jsme na pohybu a agresivitě v osobních soubojích a v rozmezí od 42. do 77. min. jsme díky tomu dali 4 góly. Musím kluky pochválit za nasazení a i předvedenou hru. Zaslouženě jsme získali tři body, protože jsme byli vyjma první půlhodiny zápasu lepším týmem.

Petr Šíp, asistent trenéra

Následující utkání

9. kolo, sobota 4. 10. 2014, 10:15
FK Blansko - FC Boskovice
stadion na Mlýnské