1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

10. kolo , 25. října 2014, FC Svratka Brno - FK Blansko

FC Svratka Brno

2:1

FK Blansko

Poločas: 1:0
Branka: Kopřiva

Pro utkání na Svratce jsme opět neměli zdaleka k dispozici kompletní kádr. Na lavičce byli pouze dva náhradníci, z nichž jedním byl i hráč mladších žáků David Bartoš, který si tak ve starší kategorii odbyl svoji premiéru.

Od začátku utkání byla vidět na našich hráčích nervozita, navíc jejich výkon byl vlažný. Utkání provázela spousta chyb a nepřesností. První gólovou přiležitost jsme vypracovali my v 10. min., bohužel Tomáš Kouřil sám před brankářem neuspěl.

Ve 25. min. se brankář Veselý po rohovém kopu domácích nedostal k míči, domácí hráč naše bránící hráče přehlavičkoval a rozvlnil síť - 1:0. Byl to snad jediný rohový kop soupeře v prvním poločase. My jich zahrávali několik, ale gólově jsme se prosadit nedokázali.

Po změně stran jsme věřili v obrat, který se nám podařil v minulém venkovním zápase v Kuřimi. Nestalo se tak. Z dalšího našeho rohu ve 40. min. orazítkoval hlavičkou Tomáš Kouřil pouze břevno. V 50. min. po zbytečném faulu z levé strany před velkým vápnem poslal soupeř centr do pokutového území. Ten zaplachtil bez teče až do brány - 2:0.

Nezbylo nám, než posílit ofenzívu a vzadu hrát na riziko. Změna rozestavení na tři obránce pod taktovkou Jakuba Pačovského, který patřil k nejlepším hráčům našeho týmu, vycházela. Vytvořili jsme si tlak, z něhož v 55. min. po jednom z dalších rohových kopů upravil skóre po skrumáži ve vápně David Kopřiva - 2:1. Do konce utkání už jsme žádnou další šanci nevyužili a po šesti kolech jsme tak vyšli poprvé bodově naprázdno.