1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Uničov

Blansko

1:2

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů

vs

Uničov

Blansko

1

2

vs

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů

16. kolo , 5. dubna 2015, TJ Sokol Bořitov - SK Šlapanice

TJ Sokol Bořitov

0:0

SK Šlapanice

Poločas: 0:0

Sestavy

Němec - Málek, Šíp, Kopecký, M. Hrazdíra - M. Zouhar, T. Zouhar, Knies, A. Vašák (70. T. Hrazdíra) - Bezděk (81. P. Beneš), Jarůšek
Náhradníci: T. Hrazdíra, P. Beneš
Trenér: Radek Sedláček

Čáslavský - Kokeš, Šamšula, Vlach - A. Kaláb, O. Kaláb, Kamenický, Šimek, Machala - Sedláček, Kahoun
Náhradníci: Lněnička, Pavelka, Vlasák, Forman, Příkrý
Trenér: Michal Hanzl

Díky podmáčenému terénu bylo úvodní jarní domácí utkání bořitovských fotbalistů sehráno na umělé trávě v Boskovicích.

Utkání začali domácí svižně. Již ve 3. min. po akci Bezděka s Jarůškem zakončoval T. Zouhar, střelu z penalty brankář Čáslavský bravurním zákrokem zneškodnil. Prvních patnáct minut hráli Bořitovští opravdu dobře. Důkazem toho byly další šance. V 11. min střílel Knies ze střední vzdálenosti mimo tři tyče. Následovaly střelecké pokusy v podání Jarůška a Bezděka, brankář Šlapanic byl však připraven.

Po dobrém začátku domácích přišly chvíle hostujícího Šimka. Nejprve dvakrát prověřil kvality Filipa Němce z přímých kopů a to v 16. min. a následně ve 21. minutě. Ve 30. min. Šimek po samostatné akci středem hřiště za velkým vápnem vyslal nepříjemnou střelu, Němec ji výborným zákrokem vytěsnil na roh.

Jako by si naši hráči uvědomili, že je potřeba zopakovat výkon z úvodu utkání a do konce poločasu zcela ovládli hru. Skvěle se pohybovali a po stranách pronikali do soupeřovy šestnáctky. Bohužel tlak neproměnili v kýženou branku a tak poločas skončil 0:0.

Do druhé půle nastoupili domácí opět aktivně. Ve 48. min. Knies přistrčil A. Vašákovi, jeho střelu vyrazil brankař Čáslavský. Následkovala série rohových kopů. V 54. min. poslal Knies přetažený centr ke vzdálenější tyči, kde zcela osamocený M. Zouhar pálil z voleje do Čáslavského. Z následného rohu opět Knies nacentroval do velkého vápna, kde se dobře uvolnil Jarůšek, za již překonaného hostujícího brankáře zaskočil na brankové čáře jeden z jeho spoluhráčů.

Poté zahrozil soupeř z rychlého brejku, na jehož konci zazvonila tyč za zády Filipa Němce. V 62. min. M. Zouhar přiťukl T. Zouharovi, ten z velkého vápna zakončil těsně vedle. V 69. min. Knies poslal přihrávku na Málka, ani jemu se mezi tři tyče zamířit nepodařilo.

Vzápětí mohl skórovat soupeř. Z levé strany postupoval sám na vyběhnuvšího Němce hostující hráč, jehož následný lob směřující da prázdné branky Němec stačil na brankové čáře vyrazit před sebe opět k hostujícímu hráči, který znovu zakončil. Střelu z brankové čáry vykopl Kopecký.

Od 80. min. se hrálo nahoru dolů, ani jednomu mužstvu se však branku vstřelit nepodařilo a tak si soupeři body rozdělili.

Chtěl bych poděkovat čtveřici hráčů z kádru A týmu FK Blansko, kteří pro toto utkání doplnili naše mužstvo a byli výrazným přínosem. Jednozápasový trest za vyloučení v minulém utkání si odpykal kapitán Jelínek a pro příští kolo již budou k dizpocici také uzdravení Mokrý a Jakubec.

Alois Ťoupek, manažer TJ Sokol Bořitov