1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

9. kolo , 2. října 2010, FK Blansko - FC Svratka Brno

FK Blansko

6:2

FC Svratka Brno

Poločas: 4:1
Branky: Horáček 4, Ševčík 2

Sestavy

94 NĚMEC Filip - 2 MANDA Jakub, 3 ŠEBELA Martin, 4 BRICHTA Milan (K), 5 CUPÁK Ondra - 6 ŠAFAŘÍK Radim, 7 MICHALÍK Dominik, 11 TRÁVNÍČEK Marek, 8 HORÁČEK Jan - 9 ŠEVČÍK Martin, 11 ZOUHAR Michal
Náhradníci: 12 LEDVINA Marek, 13 BLÁHA Radim, 14 MACHOREK Jakub
Trenér: Petr Stupka
Asistent: Michal Kugler
Vedoucí mužstva: Jaroslav Matuška

není

V 9.kole KP mladšího dorostu jsme přivítali na domácím hřišti soupeře z FC Svratka Brno, pátý tým tabulky, který na nás ztrácel 7 bodů. Proti minulému utkání v Mutěnicích nebyl k dispozici nemocný Alda Vágner, na post stopera se tak vrátil kapitán Milan Brichta a do útoku Martin Ševčík. Utkání se odehrávalo za naší trvalé převahy, podobně jako naši předchozí soupeři, i tentokrát nám soupeř hrozil pouze z brejků, a přes konečný výsledek naším největším problémem je proměňování šancí.

Skóre zápasu otevřel v 7. min. Honza HORÁČEK z pokutového kopu po faulu na Trávníčka - 1:0. V 18. min. pak znovu Honza HORÁČEK z pokutového kopu po faulu na Ševčíka - 2:0. Ve 25. min. z hranice velkého vápna tvrdě k tyči vystřelil Dominik Michalík, brankář jeho střelu pouze vyrazil podél brankové čáry, odkud jej z téměř nulového úhlu prostřelil dobíhající Honza HORÁČEK - 3:0. Ve 38. min. pak byla k vidění nejpohlednější akce prvního poločasu, kdy míč v kombinaci putoval postupně od Trávníčka přes Šafaříka k Zouharovi, z jehož přihrávky z brankové čáry zvýšil do prázdné branky Honza HORÁČEK - 4:0. Po vstřelení této branky jsme provedli první vynucené střídání - místo Martina Šebely naskočil do hry Jakub Machorek. Toto střídání znamenalo nutnost přeskupit obranu a bohužel této situace využil soupeř a po snadném průniku středem naší obrany snížil - 4:1. Hned po této brance rozhodčí poločas ukončil. K tomu vynucenému střídání si nemohu odpustit poznámku, že tak to dopadá, když hráč do zápasu obuje kopačky, které si koupil předešlý den večer a vůbec je neměl na nohou. Tak pro příště Martine!

Soupeře jakoby na konci poločasu vstřelená branka proměnila, zahrozil už ve 43. min. gólovou střelou do šibenice, kterou Filip NĚMEC parádním zákrokem dokázal vyrazit a Jakub Manda míč uklidil do bezpečí. Gólem nezakončil svoji akci ani ve 45. min. Michal Zouhar, který využil nedorozumění mezi hostujícími obránci a brankářem, vypíchl míč a obešel i brankáře, ale z těžkého úhlu netrefil prázdnou branku. V 51. min. předvedl jednu ze svých typických individuálních akcí Martin ŠEVČÍK a zvýšil na 5:1. V 54. min. po faulu před velkým vápnem z nařízeného volného přímého kopu znovu Martin ŠEVČÍK tvrdou střelou zvýšil na 6:1. Vzápětí jsme provedli druhé střídání, na pravém kraji záloha Šafaříka nahradil Marek Ledvina. V 60. min. dalším svým vynikajícím zákrokem Filip NĚMEC vytáhl na roh střelu z přímého kopu mířící do šibenice. V 67. min. Marka Trávníčka, který zase měl v nohou odehraný téměř celý zápas za starší dorost, vystřídal Radim Bláha. Další naše šance už zůstaly nevyužité, i když hlavně hlavička Michala Zouhara z 64. min., která je těsně minula pravou tyč branky hostů a sólový nájezd Martina Ševčíka z poloviny hřiště v 70. min. zakončený slabou střelou do brankáře, po gólech vysloveně volaly. Trestem za zahazování vyložených šancí bylo pak v 72. min. snížení hostů z přísně nařízené penalty na 6:2. Tímto výsledkem také utkání skončilo.

Kromě obou střelců - HORÁČKA a ŠEVČÍKA, kteří si oba upevnili svoje postavení na čele tabulky střelců - si zaslouží pochvalu Filip NĚMEC, nejen za výkon v utkání mladšího dorostu, ale také za výkon který podal v následujícím utkání 1.B tř. sk. A v brance "B" týmu mužů proti FC Olešnice. Příští neděli zajíždí oba dorosty do Moravského Krumlova, a zatímco u staršího dorostu se dá očekávat souboj o čelo tabulky, mladší dorost by měl odjíždět s cílem znovu naplno bodovat!

Jaroslav Matuška