1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

10. kolo , 10. října 2010, FC Moravský Krumlov - FK Blansko

FC Moravský Krumlov

3:6

FK Blansko

Poločas: 1:3
Branky: Ševčík 2, Horáček, Brichta, Skoupý, Vágner

Sestavy

není

94 Filip NĚMEC - 2 Marek LEDVINA, 3 Aleš VÁGNER, 11 Martin ŠEBELA, 5 Ondra CUPÁK - 6 Michal ZOUHAR, 7 Dominik MICHALÍK, 4 Milan BRICHTA (K), 8 Jan HORÁČEK - 9 Martin ŠEVČÍK, 10 Michal SKOUPÝ
Náhradníci: 12 Robin BUCHTA, 13 Radim BLÁHA, 14 Jakub MACHOREK, 15 Jakub MANDA, 16 Radim ŠAFAŘÍK
Trenér: Petr Stupka
Asistent: Michal Kugler
Vedoucí mužstva: Jaroslav Matuška

Mladší dorost nastoupil do dalšími mistrovského utkání opět v pozměněné sestavě, když po dohodě s trenérem staršího dorostu odehrál Marek Trávníček celý zápas za starší dorost, mimochodem podal opět velmi kvalitní výkon, a vzhledem k širokému kádru mladšího nebyl důvod jej přetěžovat. Do středu zálohy se proto posunul Milan Brichta, na pravém okraji zálohy ne zcela doléčeného Radima Šafaříka vystřídal Michal Zouhar a toho v útoku nahradil Michal Skoupý.

Také zápas mladšího dorostu se odehrával jednoznačně v naší režii. Domácí, stejně jako ve starším dorostu, hrozili pouze z brejků, proti staršímu dorostu však byli třikrát úspěšní, když naše obrana tentokrát několikrát chybovala, takže konečný výsledek je "hokejový", přičemž na obou stranách mohlo být skóre dvojnásobné. Kdyby byly proměněny všechny šance na obou stranách.

Do vedení jsme šli už v 8. min., kdy Honza HORÁČEK technickou střelou trefil domácí "šibenici" - 0:1. Hned po rozehrání naše příliš vysoko vysunutá obrana špatně sehrála ofsajd systém, na Filipa v brance se řítili tři domácí hráči a bylo vyrovnáno - 1:1. V 17. min. Martin ŠEVČÍK z levé strany pronikl do velkého vápna, obešel všechny domácí obránce, kteří mu stáli v cestě, a od brankové čáry přesně přihrál na nohu Milanu BRICHTOVI - 1:2. Ve 23. min. to bylo už 1:3, když individuálně prošel přes obránce až do pokutového území a nekompromisně skóroval Michal SKOUPÝ. Do konce poločasu pak gól už nepadl, i když šance byly na obou stranách.

O přestávce provedli trenéři dvě změny, na pravém okraji obrany nahradil Marka Ledvinu Jakub Manda, ve středu obrany Martina Šebelu nahradil ze zálohy stažený Milan Brichta a do zálohy za něj naskočil po nemoci poprvé Robin Buchta. Byl to právě Robin, který ve 42. min. potáhl míč středem hřiště a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Martina ŠEVČÍKA - 1:4. Zdálo se být rozhodnuto, zvlášť, když náš tlak sílil a přicházely další "tutovky". Jenže ve 44. min. znovu Martin Ševčík sám před brankářem domácích, tentokrát po přesném vysunutí od Michala Skoupého, branku jen těsně netrefil. Ve 48. min. zleva až do vápna k brankové čáře prošel Ondra Cupák a z jeho přihrávky Honza Horáček trefil pouze tyč. V 52. min. po krásné kombinace mezi Ševčíkem a Zouharem, tentokrát Michal Zouhar sám před brankáře těsně branku minul. Takže, jak to ve fotbale bývá, přišel trest. V 58. min. po jednom z odkopů domácí obrany chyboval Jakub Manda a hlavičkou vyslal do brejku proti Filipovi domácího útočníka a ten, na rozdíl od našich borců, šanci využil - 2:4. Hned po rozehrání si svoji předcházející kombinační akci zopakovala dvojice Zouhar se Ševčíkem, Martinovu střelu ale domácí brankář dokázal vytáhnout na roh. Před zahráním rohového kopu jsme provedli další střídání, v 59. min. Milana Brichtu nahradil Radim Šafařík. Následně byl zahráván v 60. min. rohový kop a hlavou na 2:5 zvýšil Aleš VÁGNER. V 65. min. na levém okraji obrany Cupáka vystřídal Jakub Machorek. Z našeho tlaku a příležitostí se pak ujala jen ta v 70. min., kdy Vágner na půlící čáře získal další pouze odkopnutý míč, přesnou dlouhou přihrávkou našel Michala Zouhara, který přiťukl mezi obránce Martinu ŠEVĆÍKOVI a ten byl podruhé v utkání úspěšný - 2:6. Domácí pak ještě snížili, když po jednom z domácí obranou odkopnutých míčů poblíž rohového praporku upadl domácí hráč a na základě signalizace pomezního hlavní rozhodčí nařídil volný přímý kop. Naše obrana opět chybovala a tak míč zahraný na bližší tyč z voleje napálil nehlídaný domácí hráč a uzavřel skóre zápasu 3:6.

Signalizaci pomezního jsem zmínil záměrně, protože už v utkání staršího dorostu se zranil jeden z delegovaných asistentů a byl nahrazen tímto domácím pomezním. Jenže starší dorost svého soupeře k ničemu nepustil. Ve druhém poločasu utkání mladšího dorostu však chvíle tohoto pomezního přišly. Třikrát pustil evidentní ofsajd, sice z nich domácí nic nevytěžili, ale bylo to příliš do očí bijící, zvlášť když delegovaní rozhodčí byli naprosto nestranní.

Oba dorosty tak svými výhrami upevnily svoje tabulkové postavení. Starší jsou za Bystrcí se stejným bodovým ziskem na druhém místě o jediný gól v rozdílu skóre a s náskokem tří bodů na třetího v tabulce. S pouhými čtyřmi obdrženými brankami máme suverénně nejlepší obranu. Mladší jsou za Znojmem "B" druzí o bod, s pětibodovým náskokem na třetího a s nejlepším skóre, když jsme nejvíce branek vstřelili a nejméně obdrželi.

Za týden nás čeká doma Kuřim a nemůžeme chtít nic jiného než dvakrát tři body. Přijďte se podívat!