1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

12. kolo , 24. října 2010, 1.FC Brno "B" - FK Blansko

1.FC Brno "B"

2:4

FK Blansko

Poločas: 2:3
Branky: Horáček, Skoupý, Trávníček, Zouhar

Sestavy

není

Němec Filip - Buchta Robin, Brichta Milan, Wagner Aleš, Cupák Ondřej (55. Šafařík Radim) - Zouhar Michal (75. Bláha Radim), Michalík Dominik, Trávníček Marek, Horáček Jan (65. Šebela Martin) - Ševčík Martin (70. Ledvina Marek), Skoupý Michal
Náhradníci: Šafařík Radim, Šebela Martin, Ledvina Marek, Bláha Radim
Trenér: Petr Stupka
Asistent: Michal Kugler
Vedoucí mužstva: Jaroslav Matuška

Začátek nám vyšel, na soupeře jsme vlétli a pohotovou dorážkou Michala Zouhara jsme otevřeli skóre již v 7. minutě. Jenže než jsme doslavili tak soupeř vyrovnal v 8. min. na 1:1. Naštěstí jsme pokračovali v dobré hře a ve 12. min. Trávníček hlavou po rohu převážil misky vah opět na naši stranu - 1:2. Pokračovali jsme dál v nátlakové hře, ale soupeř nás zlobil brejky, se kterými jsme měli problémy. Naše obrana hrála vysoko a soupeř se toho snažil využívat. Naštěstí mužstvo podržel dobrou hrou mimo vápno brankář Filip Němec. Soupeři se podařilo ještě během první půlky snížit na 2:3 krásnou střelou, když se Filipu Němcovi sice podařilo míč vytáhnout na břevno, ale nakonec přece jen skončil za jeho zády.

Do kabin se odcházelo za stavu 2:3, ale hra byla stále otevřená. Naše šance na zvýšení skóre s kopaček Zouhara a Trávníčka zůstali neproměněny i když se dali nazvat 99%.

O přestávce jsme si rozebrali hru obrany a ve druhém poločase jsme už tuto činnost hodně zlepšili. Soupeře jsme zatlačili na jeho půli a nedávali jsme mu šanci k jeho nebezpečných protiútoku. Pomohla nám také nedisciplinovanost jednoho domácího hráče, který si vykoledoval druhou žlutou kartu dvěma hrubými fauly během 20 vteřin. Poté jsme hru kontrolovali a někteří hráči domácích pod vlivem dojmu marnosti se uchylovali k tvrdým zákrokům. Díky tomu jsme zahrávali hodně trestných kopů a z jednoho jsme zvyšovali na konečných 2:4 z hlavy Michala Skoupého.

Je nutno pochválit naše hráče za čistou hru. Díky tomu jsme domácím neumožňovali zahrávat standardní situace a oni nemohli využít svoji výškovou převahu. Těžký zápas se silným soupeřem jsme zvládli a před náročným závěrem, kdy nás čeká třetí Bystrc a dvě utkání okresního derby s Boskovicemi jsme si udrželi pozici lídra soutěže.

Petr Stupka