1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

13. kolo , 30. října 2010, FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky

FK Blansko

2:2

FC Dosta Bystrc-Kníničky

Poločas: 1:1
Branky: Horáček, Buchta - Šustera, Pospíšil

Zcela jistě nejsilnější soupeř, který se zatím na hřišti na Mlýnské v kategorii mladší dost představil. Kvalitní výkon soupeře zasluhuje uznání také proto, že čtyři hráči nastoupili už v utkání staršího dorostu v základní sestavě a další čtyři střídali a devátý, který odehrál zápas staršího dorostu od začátku, byl na střídačce a také do utkání zasáhl. Únava z odehraného zápasu však na hráčích soupeře rozhodně znát nebyla, naopak v poslední desetiminutovce to byli hosté, kteří mohli vítězství strhnout na svoji stranu a my vděčíme za bod vynikajícímu Filipovi v brance.

V prvním poločase to ale byl naopak brankář hostů, kdo předvedl minimálně tři skvělé zákroky. Sice už v 17. min. byl bezmocný, když zprava se skvěle individuálně do pokutového území protlačil Robin Buchta a od brankové čáry přesně našel na bližší tyč nabíhajícího Honzu HORÁČKA a skóre utkání bylo otevřeno - 1:0. Pak už ale ve 25. min. skvěle vyrazil střelu Horáčka z volného přímého kopu a ve 30. min. znovu vyrazil dalekonosný pokus Vágnera, v obou případech na roh, ze kterých jsme ale nic nevytěžili. Naopak ve 32. min. si počínali nedůrazně a nedůsledně na naší pravé straně Manda a Šafařík, takže hostující útočník měl dost času na střelu, kterou sice Filip dokázal vyrazit, ale proti dorážce neobsazeného hráče už byl bezmocný - a bylo to 1:1. Ve 35. min. připravil Ševčík po individuálním průniku šanci Buchtovi, tomu ale na penaltě vyběhnutím a pádem pod nohy zabránil skórovat hostující brankář.

Ve druhém poločase se odehrával vyrovnaný souboj bez vyložených šancí až do 65. min., kdy podruhé propadla pravá strana naší defenzívy a rázem byl stav nepříznivý - 1:2. V téže minutě dobře hrajícího Ondru Cupáka, který měl drobné zdravotní potíže, vystřídal Martin Šebela. A už v 67. min. se nám podařilo vyrovnat. Po rohovém kopu Honzy Horáčka, došlo k brankovém území hostů k závaru a zmatkům, naši hráči reklamovali hru rukou, ale než stačil rozhodčí zareagovat, rozvlnil míč síť a rozhodčí i přes protesty hostů gól uznal a připsal Robinu BUCHTOVI - 2:2. Šanci na obrat jsme už ale neměli, naopak byli to hosté, kteří krátce před koncem mohli rozhodnout, ale Filip NĚMEC dvěma skvělými zákroky pro nás remízu udržel.

Znojmo dnes doma zvítězilo a odsunulo nás tak na druhé místo, ze kterého nás už do konce podzimní části naši pronásledovatelé z Hodonína a Bystrce nemohou sesadit, a protože následující dvojzápas doma a venku hrají spolu, mohli bychom naopak náskok na tyto dva soupeře navýšit. Poslední dva zápasy v souboji o podzimního půlmistra odehrajeme v okresním derby za týden v Boskovicích a za další týden s Boskovicemi doma. Znojmo, také v místním derby, hraje venku a doma s Moravským Krumlovem.