1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

5. kolo , 11. září 2011, FK Blansko B - SK Jedovnice

FK Blansko B

1:3

SK Jedovnice

Poločas: 0:2
Branky: Pernica - Vintr 2, Šot

V rámci 5. kola OP přivítalo Blansko B na stadionu na Mlýnské celek Jedovnic, které vede Tomáš Šenk, bývalý lodivod "áčka" i "béčka" Blanska.

Do úvodních minut nastoupili ve větším nasazení hosté, vyhrávali hlavičkové souboje ve středu pole a okamžitým vysíláním svých útočníků zlobili obranu Blanska.

Z těchto chyb také vyplynula vedoucí branka hostí ze 13. minuty. Po výkopu Švancary míč putoval okamžitě za naši obranu, která marně stíhala rychlonohého Šota a ten razantní padavou střelou otevřel brankový účet - 0:1.

Bezprostředně poté hostující kapitán orazítkoval pěknou střelou z trestného kopu tyč.

Po brance se hra vcelku vyrovnala, ale šance k vidění nebyly, protože se hrálo převážně ve středu hřiště.

Ve 31. minutě se po autovém vhazování prodral do vápna Rybář, vyslal ne příliš razantní střelu, ta se odrazila od domácí obrany k nehlídanému Vintrovi, který střelou pod "víko" navýšil vedení Jedovnic - 0:2.

Do druhého poločasu vstoupili domácí se dvěma změnami, Pokorného nahradil Majer a Blatného Beneš. Tito hráči hru oživili, tlak si Blanenští vytvořili, ale ke snížení to nevedlo. A tak začali úřadovat opět Jedovnice. V 60. minutě Klimeš přesným pasem za obranu vyslal svého spoluhráče do protiútoku, který si po faulu Reka vykoledoval penaltu. Nařízený pokutový kop proměnil svou druhou brankou v utkání Vintr - 0:3.

Po třetí brance se hosté stáhli na svou polovinu, hrozili rychlými brejky a hlídali si výsledek utkání. V 75. minutě se Blanenští dočkali alespoň symbolické branky. Při dobře zahraném rohovém kopu na první tyč se nejvýše dostal Pernica a umístěnou hlavičkou korigoval skóre utkání - 1:3.

Poslední šanci zápasu se narodila v 85. minutě, kdy se Borek prohnal za naši obranu, jako zakončení zvolil lehký oblouček, ale Švancara svůj tým podržel.