1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

10. kolo , 16. října 2011, FK Blansko B - Sokol Drnovice

FK Blansko B

4:0

Sokol Drnovice

Poločas: 1:0
Branky: Nečas 3, Pokorný

Další domácí utkání se odehrávalo za chladného, ale slunečného, nedělního odpoledne. Sestava byla kompletní, až na dlouhodobě zraněného Hanskuta, který prodělal operaci kolene.

Prvních několik minut ovládl hřiště domácí celek. Ve 13. minutě se měnil stav utkání. Po nedůrazné střele Mynaříka se míč dostal ke kapitánu Nečasovi a ten střelou k tyči s přehledem proměnil svou šanci - 1:0.

Drnovice ale nebyly bezzubé, po dobře zahrané standardní situaci míč přeletěl celým pokutovým územím až k hostujícímu záložníkovi, který hlavou trefil jen boční síť. To bylo ale na dlouhou dobu z jejich strany vše.

Do poločasové přestávky se toho příliš nestalo. V několika dobrých pozicích se sice objevil Mynařík, ale nemířil přesně, a tak po polovině utkání vedli domácí o jednu branku.

Již v úvodu druhé půle prošel přes domácí obranu Nečas a střelou podél hostujícího brankáře navýšil vedení Blanska na 2:0. Za tohoto stavu se osmělili také drnovičtí, výraznější šanci či tlak si nevytvořili, ale svým důrazem, v určitých fázích utkání, přehrávali naše mužstvo.

V 69. minutě byl faulován před pokutovým územím aktivní Nečas, k trestnému kopu se postavil Pokorný a zamířil přesně do pravé šibenice - 3:0. O pět minut později završil svůj výborný výkon, a také HATTRICK, Nečas. Po nahrávce od Juránka si nikým neatakován nachystal pětadvacetimetrovou bombu, která zakončila svou trajektorii tentokrát v levém rohu Pokorného svatyně - 4:0.

Po zbytek utkání si domácí hlídali zadní vrátka a soupeře nepustili do vyložené šance, jež by mohly ohrozit Suchého. Ten si tedy mohl připsat čisté konto.

Blanenský B tým tedy pokračuje v dobrých výkonech. Posledních pět utkání vyhrál a tím odčiňuje úvodní bodové ztráty. Doufejme, že tato série bude pokračovat i nadále a neskončí v dalším mistrovském utkání ve Vysočanech.