1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

16. kolo , 8. dubna 2012, Sokol Kořenec - FK Blansko B

Sokol Kořenec

1:4

FK Blansko B

Poločas: 1:3
Branky: Bašný - Pokorný, Majer, Freiwald, Matuška

V mrazivém nedělním odpoledni zajížděl blanenský „B“ tým na půdu Kořence.

Úvodní minuty byly ze strany hostů dosti vlažné. A tak již ve 3. minutě přišel zasloužený trest. Nedůslednost ve vápně potrestal domácí hráč – 0:1. V šesté minutě bylo srovnáno, kdy se do samostatného nájezdu dostal Majer, který nezaváhal a umístěnou střelou poslal míč za brankovou čáru – 1:1. Ve 13. minutě se k exekuci trestného kopu postavil Pokorný a nemýlil se, střelou k tyči dostal svůj tým do vedení – 1:2. Příliš pohledný fotbal k vidění nebyl, ale hrstka diváků se v první půli dočkala ještě jedné branky, kdy ve 28. minutě propasíroval, i s přispěním domácí obrany, míč do branky Freiwald – 1:3.

Druhý poločas byl daleko pohlednější z obou stran. Domácí hrozili z dlouhých nákopů, ve kterých jim značně napomáhal silný vítr, blanenští se naopak snažili kombinovat. V 57. minutě se po pohledné akci dostal do zakončení Matuška, pohrál si jak s obránci, tak s gólmanem a s přehledem navýšil vedení na 1:4. Na druhé straně se po rohovém kopu dostal do zakončení kořenecký záložník, který sice překonal Suchého, ale na brankové čáře ho zastoupil Paděra, který uklidil míč do bezpečí. Rušno bylo i před domácí brankou, střelu kapitána Nečase vytáhl gólman s námahou na roh. O několik minut později se zaskvěl podruhé, kdy vychytal Matuškovu ránu z hranice vápna. Pozadu nezůstal ani Suchý, který v 81. minutě vychytal samostatný nájezd domácího útočníka. Do konce utkání již žádná branka nepadla, a tak si mohli svěřenci Radka Sedláčka připsat další 3 body do tabulky.