1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

24. kolo , 2. června 2012, FK Blansko B - TJ Slavoj Vyšehrad

FK Blansko B

3:1

TJ Slavoj Vyšehrad

Branky: Pokorný, Juránek, Rek

V předposledním domácím utkání letošního soutěžního ročníku jsme hostili aktuálně jedenáctý tým tabulky, Sokol Vysočany, odkud jsme si na podzim přivezli tři body za výhru v poměru 0:1.

Hosté, kteří příjeli pouze v jedenácti, však odehráli vyrovnané utkání a dokonce už ve 2.min. mohli ohrozit Švancarovu branku, když si na centrovaný míč z volného přímého kopu naběhl hostující hráč, hlavou však nedokázal míč dostatečně zasáhnout a minul naši branku. Vzápětí, ve 3.min. po faulu na pronikajícího Matušku střílel z nařízeného volného přímého kopu nebezpečně k tyči Pokorný, hostující brankář však jeho střelu k tyči bravurně vyrazil na roh. V 6.min. pustil pomezní rozhodčí evidentní metrový ofsajd na půlící čáře a hostující útočník zakončil svůj brejk přihrávkou na penaltu na nabíhajícího spoluhráče, kterému míč těsně před kopačkami sebral skvěle Švancara. Ve 13.min. hlavičkoval po Klüglově přesném centru tísněnný Majer jen těsně nad hostující branku. Zajímavá první čtvrthodina přinesla vyrovnaný fotbal.

Skóre se tak měnilo až ve 21.min., kdy rozhodčí nejprve ponechal výhodu po dvou za sebou jdoucích faulech na Pokorného a Majera a po ztrátě míče hru přerušil a nařídil volný přímý kop. Někteří hráči hostů se vrhli do diskuse s rozhodčím, další si dirigoval do zdi brankář, a nechali tak Martinu POKORNÉMU možnost zkusit si to, co viděl včera v televizi, a že se Martin díval opravdu pozorně. Šoupnul to tam překvapenému gólmanovi přes zeď stejně jako Maďar včera Čechovi. 1:0.

Vyrovnat mohli hosté už za dvě minuty, ve 23.min. hrubě chyboval Klügl, který nastřelil při pokusu o zpětnou přihrávku Paděru zrovna ve chvíli, kdy uklouzl a padal k zemi, takže hostující hráč byl rázem sám před Švancarou na hranici pokutového území. Naštěstí se unáhlil a přestřelil.

Další gól přišel ve 33.min., kdy byl nařízen další volný přímý kop, tentokrát po faulu na Freiwalda u levé postranní čáry. Vašákův centr na bližší tyč nechali hostující obránci hlavičkovat neobsazenému JURÁNKOVI - 2:0.

Při snaze reagovat na míč směřující do sítě se při dopadu na zem zranil hostující brankář, po ošetřování v utkání pokračoval a ve 44.min. výborným zákrokem vyrazil na roh Freiwaldovu střelu.

Do druhého poločasu už ale hostující brankář nenastoupil, nahradil jej hráč z pole a hosté celý druhý poločas odehráli, stějně jako před 14 dny Boskovice, oslabeni o jednoho hráče.

Popravdě, stejně jako proti Boskovicím, to pro naše hráče nebyla žádná výhoda a s přesilovkou si evidentně nevěděli rady. Sice jsme v 53.min., když výborným presinkem vybojoval rohový kop Juránek, a po Vašákově centru chyboval náhradník v brance, takže pro Andreje REKA nebyl problém vstřelit třetí branku - 3:0, jenže to bylo z naší strany vlastně všechno. Do konce zápasu z naší strany stojí za zmínku jen střelecký pokus Majera v 55.min., kdy po centru od Juránka jen těsně minul branku hostí a v stejně se vedlo i Pokornému v 60.min. při pokusu z volného přímého kopu.

Za stavu 3:0 vystřídal trenér Sedláček v 63.min. Vašáka Antalem a od 71.min. se na chvíli síly na hřišti vyrovnaly, když ze hřiště odkulhal Freiwald. Než se stačil připravit další náhradník, dokázali hosté v 74.min. snížit na 3:1 a hned po vstřelené brance místo Freiwalda nastoupil Rajtšlégr. V 85.min. měli hosté obrovskou příležitost ke vstřelení druhé branky, když po naší ztrátě míče na půlící čáře postupoval sám Švancaru hostující útočník, ale nedokázal se dostat do dobré střelecké pozice a nechal se vytlačit až k brankové čáře, jenže odtud přesně našel přihrávkou na penaltu nabíhajícího spoluhráče, který ale, naštěstí pro nás, branku přestřelil.

V 87.min. do hry ještě zasáhl místo Klügla Pavel Mynařík, pro kterého to byl první zápas po zranění, které utrpěl v prvním zimním přípravném zápase na UT v Boskovicích.

Protože Sloup doma nezaváhal, budou mít naši hráči další možnost rozhodnout o vítězství v okresním přeboru příští týden v Šosůvce, kde se bude hrát v neděli 10.6.2012 od 16:30 hod.