1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

26. kolo , 16. června 2012, FK Blansko B - AFK Letovice

FK Blansko B

2:4

AFK Letovice

Branky: Kunc, Rek - Hlaváček 2, Kaderka 2

Před posledním utkání letošního ročníku OP bylo o postupujících i sestupujících rozhodnuto, a tak mohli dostat šanci méně vytížení hráči. Do sestavy nemohli nastoupit z různých důvodů tito hráči: Nečas, Matuška, Švancara, Freiwald, Hanskut, Blatný. V brance dostal po mnoha měsíční pauze šanci Martin Palatka, který utkání zvládl dobře a je vidět, že svou kvalitu stále má!

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří již po úvodních patnácti minutách vedli o dvě branky. První z nich padla po pokutovém kopu, kdy letovický kapitán poslal Palatky na druhou stranu a s přehledem penaltu proměnil - 0:1 (pozn. penalta se pískat neměla, jak Palatka, tak hostující útočník se po utkání shodli na tom, že to faul nebyl, rozhodčí ale soudil jinak). Druhá branka padla po přímém kopu, ani tentokrát se letovický kapitán nemýlil – 0:2. Pro domácí studená sprcha, pro hosty překvapivý vývoj utkání. Postupem času se do hry dostávali blanenští čím dál více. Vyústění narůstajícího tlaku byla branka na 1:2. Pokorný našel přesným centrem naběhnuvšího Kunce, který si nadýchaný míč zpracoval a neomylně svoji šanci proměnil.

Hosté hráli jednoduchý a důrazný fotbal. Šance jim vytvářel především dobře silově vybavený kapitán operující na středu hřiště a následnými kolmicemi zatápěl naší obraně. Domácím se do poločasu podařilo skóre utkání srovnat. Rohový kop Pokorného našel hlavičku Reka, který míč umístil k levé tyči – 2:2.

Druhá půle velké změny nepřinesla. Tempo hry udávalo Blansko, hráčům mnohdy scházela větší kvalita v konečných přihrávkách i zakončení, hosté spoléhali na rychlé kontry za naši obranu. Série přímých kopů domácích, které zahrával Pokorný, měli naši hráči přetavit ve vedoucí branku. Těm ale scházela větší chuť ke vstřelení gólu. Takže se potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš“. Dlouhý míč Letovic naši hráči podcenili a hostující útočník tvrdou střelou k tyči poslal svůj tým do jednobrankového vedení – 2:3. Za tohoto stavu se při další příležitosti hostů zaskvěl Palatka, ten svým rychlým výběhem zmenšil útočníkovi střelecký úhel natolik, že ho letovický hráč trefil z bezprostřední blízkosti do hrudi a dal svému týmu ještě šanci na zvrat.

Naši hráči ale postrádali dostatečný pohyb, důraz a zejména chuť s utkáním něco udělat. A tak poslední slovo měli hosté, kterým vyšel další rychlý protiútok. S přesně umístěnou střelou nemohl Palatka ani tentokrát nic dělat – 2:4.

Tímto skončila dvaceti zápasová neporazitelnost blanenského „béčka“. Každá série jednou končí, a tak doufejme, že se hráčům povede alespoň z poloviny něco podobného i ve vyšší soutěži. Nyní mají hráči zhruba měsíční přestávku, ve které si budou moci dostatečně odpočinout a načerpat síly do I.B třídy, která bude po všech stránkách náročnější.