1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

15. kolo , 24. března 2012, FK Blansko - SK Líšeň B

FK Blansko

1:1

SK Líšeň B

Poločas: 1:1
Branky: 23. Semchuk - 33. Trávníček

Utkání se soupeřem, který se v tabulce soutěže nachází o pouhé jedno místo výš s dvoubodovým náskokem, mohlo znamenat v případě vítězství výměnu tabulkového postavení obou soupeřů. Průběh zápasu odpovídal tomu, že se hraje první jarní kolo, k vidění bylo vidět více bojovnosti než fotbalovosti, a celkem velký počet brankových příležitostí na obou stranách pramenil spíše z chyb bránících hráčů. Už ve 14. minutě se domácí příznivci dožadovali penalty po zákroku v pokutovém území na Tomáše Graciase, hlavní rozhodčí tento souboj posoudil jinak. V 19. minutě měli první velkou příležitost ke vstřelení branky hosté, když špatně (pozdě) vyběhl brankář Šmerda, ale hostující útočník minul branku. Ve 23. minutě otevřel skóre utkání Semchuk, když se po autovém vhazování dobře uvolnil přes bránícího hráče hostů a křižnou střelou po zemi na vzdálenější tyč vstřelil první jarní gól mladšího dorostu.

Hosté ale do konce poločasu dokázali vyrovnat, když ze tří brankových příležitostí jednu proměnili. Nejprve totiž při brejku z levé strany naše obrana reklamovala ofsajd, který podle názoru rozhodčích nebyl, a brance zabránil skvělým zákrokem Šmerda. Ve 33. minutě už bylo srovnáno, když na dlouhý nákop za obranu nejlépe reagoval útočník hostů Trávníček a když proti němu zase špatně vyběhl Šmerda, neměl problém jej přehodit a tentokrát branku trefil - 1:1. A mohlo být hůř, když v 37. minutě naprosto zbytečně ztratil na půlící čáře míč Brichta, ale proti tutovce hostujícího útočníka zakročil reflexivně Šmerda a vytěsnil míč na roh.

Do druhého poločasu provedl trenér Stupka výměnu brankařů, na kterou byli oba dva předem upozorněni. Prvním dramatickým momentem ve druhé půli byl, stejně jako v první polovině, faul na Graciase v pokutovém území - tedy podle názoru domácí lavičky a fandů - ani tentokrát rozhodčí jako penaltový tento zákrok neviděl. Ve 47. minutě šel znovu, pokolikáté už ?, sám hostující hráč na Pokorného, branku ale netrefil. Kvalitu do naší hry nepřineslo ani střídání, když v už ve 48. minutě nahradil Šafaříka Machorek a v 58.minutě Kratochvíla Bláha. Jediný fotbalový moment z naší strany byl k vidění v 63. minutě, když po centru Blažka z volného přímého kopu dobře hlavičkoval k tyči Zouhar, ale hostující gólman byl připraven. Hosté mohli rozhodnout v 70. minutě, kdy naše obrana předvedla poslední svůj dnešní kiks a hostující útočník šel zase středem hřiště sám na Pokorného, naštěstí pro nás ale zase přestřelil. Takže nakonec remíza, ale spokojenost by po dnešním výkonu neměla být ani na jedné straně.