1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko zvládli další klíčový zápas. Po úterním postupu do semifinále krajského poháru zakončili svěřenci trenéra Kuglera anglický týden stylově, když na půdě vedoucího Vracova vyhráli po brankách Dupala a Doležela 2:1.

23. kolo , 5. května 2012, FC Vracov - FK Blansko

FC Vracov

1:2

FK Blansko

Poločas: 1:1
Branky: 14. Zýbal - 35. Dupal, 80. Doležel
Střely na branku: 3:6
Střely mimo: 5:3
Rohy: 3:4
Fauly: 13:12
Ofsajdy: 2:7
ŽK: Eliáš, Zýbal - Zouhar, Šíp, Dupal
Diváků: 350
Rozhodčí: Trávníček - Sedláček, Tichánek
Delegát: Gric

Sestavy

Zálešák - J. Šenk, Vybíral (C), O. Lejsal, Krupica - Kudlík, Žurovec, Kotásek, Eliáš - Zýbal, Loprais
Náhradníci: Herzán, Klajba, Sádovský, Merkl
Trenér: Karel Lejsal

Bednář - Jarůšek, Maška, Bubeníček (C), Šíp - Nečas (28. Doležel), Dupal (88. J. Cupal), Zouhar, Beneš - Janda, Crhák
Náhradníci: Majer, Pernica, Doležel, J. Cupal, Němec
Trenér: Michal Kugler

Blansko před utkáním s vedoucím týmem krajského přeboru přišlo o obránce Šplíchala, pro něhož sezóna vinou zlomené zánártní kůstky zřejmě skončila. V trestu byl navíc záložník Šenk a od začátku nenastoupil ani nejlepší střelec Doležel, který má problémy se svalem. Místo něj na pravý okraj záložní řady naskočil kapitán B mužstva Nečas.

Již ve 3. min. předvedli povedenou akci Janda s Dupalem, k ohrožení domácí branky však jejich snaha nevedla. Blanenský brankář Bednář poprvé zasahoval o dvě minuty později, když dobře pokryl nebezpečný centr Eliáše.

V 9. min. potáhl míč po levé straně Loprais, před dobíhajícím Eliášem pokryl míč pozorný Bednář. Za další tři minuty se po Zouharově nepřesné hlavičce dostal do úniku Loprais, kterého však výborným obranným zákrokem připravil ve vápně o míč kapitán Bubeníček, o pár vteřin později zakončil další útok domácích Eliáš přízemní křížnou střelou mimo.

Ve 14. min. se v té době aktivnější domácí radovali. Loprais našel ve vápně Eliáše, jehož střelu stačil Bednář ještě vyrazit, volný Zýbal však míč doklepl do sítě - 1:0. Blanenští se snažili o rychlou odpověď, po Dupalově vysunutí centroval do vápna Nečas, před dotírajícím Benešem stačili domácí míč v poslední chvíli odkopnout na roh.

Ve 25. min. se po dlouhém nákopu dostával do šance Zýbal, kterého ještě stíhal obránce Šíp, domácí útočník nakonec pálil v pádu mimo tři tyče. Ve 24. min. musel ze hry odstoupit s tržnou ranou v obličeji aktivní Nečas, kterého nahradil o čtyři minuty později Doležel. Klíčový moment prvního poločasu pak přišel ve 35. min., kdy obránce Lejsal fauloval Crháka. K exekuci následného trestného kopu se postavil Dupal, který obstřelil zeď a brankář Zálešák na jeho technickou střelu nedosáhl - 1:1.

Po změně stran mohli Blanenští brzy vést, když ve 47. min. poslal Janda míč ideální přihrávku do šestnáctky Doleželovi, který v nadějné pozici zakončil slabě. Na druhé straně odvrátil nebezpečný centr Zýbala dobrým obranným zákrokem Maška.

V 57. min. to zkoušel technicky Žurovec, jehož střela mířila mimo. Na opačné straně pálil z 20 metrů pro změnu nad Beneš. Za čtyři minuty tečoval chytře po rohovém kopu míč Eliáš, k výraznějšímu ohrožení hostující branky to ale nevedlo. Daleko nebezpečnější byla střela domácího kapitána Vybírala v 76. min., jehož projektil z 25 metrů vytáhl Bednář na roh. Blanenský brankář si poté poradil i se štiplavou střelou Žurovce.

Když se tedy Vracov střelecky neprosadil, udělali to Blanenští, kteří měli ve druhém poločase častěji míč na svých kopačkách. V 80. min. Dupalův přetažený centr ze standardní situace vrátil před branku hlavou Crhák a pro zcela volného Doležela už nebyl problém míč dopravit do branky - 1:2. O pět minut později mohl vedení pojistit Beneš, kterého poslal do brejku Dupal, dobře vyběhnuvší Zálešák však míč za svá záda nepustil.

Blansko i přesto nemuselo této neproměněné šance litovat, protože závěrečný hvizd rozhodčího pro jeho hráče znamenal zisk velmi cenných tří bodů. Náskok mezi oběma soupeři v tabulce se tak po vzájemném duelu ztenčil na dva body.