1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

1. kolo , 22. srpna 2009, FC Dosta Bystrc-Kníničky - FK Blansko

FC Dosta Bystrc-Kníničky

4:2

FK Blansko

Poločas: 3:1
Branky: Brichta, Kratochvíl

Sestavy

není

Michal ŠMERDA - Ondřej BLAŽEK (96), Jakub MANDA (C), Michal SKOUPÝ, Ondřej BLAŽEK (95) - Radim ŠAFAŘÍK, Michal ZOUHAR, Václav FOLER, Milan BRICHTA - Jiří KRATOCHVÍL, Marek LEDVINA Náhradníci: Filip POKORNÝ, Radim BLÁHA, Martin ŠEBELA, Artem HUSENKO a Tomáš GRACIAS Trenér: Petr Stupka

První komplikace postihla naše mužstvo ještě před zahajovacím hvizdem, když při rozcvičování si stěžoval na bolest v oblasti třísla Tomáš GRACIAS, původně určený do základní sestavy, a v útoku jej tak od začátku nahradil Marek LEDVINA a Tomáš zůstal připraven na lavičce pro případ, že by bylo nutno využít všechny možnosti střídání.

Od úvodního hvizdu jsme se dostali pod tlak domácích, kteří vstoupili do utkání s velkou chutí, ze své aktivní hry však vytěžili pouze tři rohové kopy a jednu střelu z větší vzdálenosti, se kterou si bez problémů poradil Michal ŠMERDA. Naši hráči se pokoušeli o několik protiútoků, zpočátku vždy včas zastavených domácími hráči, ale v 9. minutě náš protiútok zastavili pouze faulem na Ondru BLAŽKA u levé postranní čáry. Z nařízeného volného přímého kopu poslal sám Ondra centrovaný míč na hranici pokutového území, kde sice zasáhl hlavou jeden z domácích hráčů, ale míč se dostal k nohám Milana BRICHTY, který přízemní střelou k levé tyči vstřelil náš první gól v krajském přeboru - 0:1. Branka domácí evidentně zaskočila a už v 11. minutě mohli inkasovat podruhé, když nechali dostatek prostoru ve středu hřiště Jakubu MANDOVI a ten střelou z 25 metrů trefil spojnici břevna a levé tyče domácí branky. V téže minutě však museli naši trenéři provést první střídání, když pro bolest v oblasti nakopnutého stehenního svalu a současně kotníku nemohl pokračovat Michal SKOUPÝ. Na hřiště přišel Radim BLÁHA. Než se naši obránci stačili po odchodu Michala stačili zorganizovat, přišla už ve 12. minutě přihrávka za naši obranu, na kterou si naběhl domácí hráč a střelou k tyči vyrovnal - 1:1. Po vyrovnávací brance si domácí opět vynutili územní převahu, brankové příležitosti však vznikly na obou stranách. Nejprve v 19. minutě šikovně uvolňoval Milan Brichta Jirku KRATOCHVÍLA, jeho šanci však zmařil vyběhnutím velmi dobrý brankář domácích. Minutu nato stejně dobře vyběhnutím vyřešil šanci domácích Michal v naší brance. V této fázi hry naši trenéři přeskupili obranu, kdy do středu na místo po Michalu Skoupém se posunul Ondra BLAŽEK mladší a na pravý okraj obrany přešel Radim BLÁHA. Naše nově sestavená obrana nedokázala pokrýt nabíhající domácí hráče při rychlé křídelní akci ve 25. minutě, takže přesnou přízemní přihrávku nepokrytý nabíhající domácí hráč s přehledem uklidil do naší branky - 2:1. Až do konce poločasu měli domácí stálou územní převahu, z ní však ve 30.minutě při jedné z mála našich akcí dostal opět prostor ve středu hřiště Jakub MANDA a tvrdou, tentokrát přízemní střelou, nebezpečně ohrozil domácí branku, bohužel míč těsně minul pravou tyč domácí branky. Vzápětí však měli dobrou šanci domácí, ale včasným vyběhnutím nebezpečí zažehnal Michal Šmerda. V téměř totožné šanci však už ve 32. minutě na střelu domácího hráče nestačil a tak se do šaten odcházelo za stavu - 3:1.

Do druhého poločasu naši trenéři provedli další přeskupení hráčů, na pravý okraj obrany se přesunul Marek Ledvina, na jeho místo v útoku Milan Brichta a na levý okraj zálohy přešel Radim Bláha. Hned po rozehrání druhého poločasu měli domácí velkou příležitost zvýšit svoje vedení, ale domácí hráč ve vyložené příležitosti vysoko přestřelil. V následujících minutách jsme byli aktivnější my, ale ve 37. minutě po individuální akci Jirky Kratochvíla usmerňoval míč do domácí branky Michal ZOUHAR, z brankové čáry však stihnul odvrátit dobíhající obránce. Ve 39. minutě po akci Michala Zouhara s Radimem Šafaříkem dobrou přihrávku na hranici brankového území jen těsně minul Jirka Kratochvíl a ve 40. minutě Michal ZOUHAR, který si naběhl na přihrávku za obranu, nedokázal překonat domácího brankáře. Po těchto našich promarněných příležitostech přišel trest. Nejprve v podobě varování ve 44. minutě, kdy vyloženou šanci domácích výbornýmzákrokem zlikvidoval Michal ŠMERDA a následně ve 45.minutě, kdy chyboval u naší brankové čáry Jakub Manda, zbytečně přišel o míč a následnou přesnou přihrávku na zadní tyč neměl domácí hráč problém usměrnit do odkryté branky - 4:1. V 50.minutě se nezaviněně zranil Radim BLÁHA a musel být ihned vystřídán Martinem ŠEBELOU, který se posunul do středu zálohy a na levý okraj zálohy přešel Vašek Foler. Průběh posledních 20 minut zápasu jsem už nesledoval, protože jsem doprovázel Radima Bláhu v sanitce do dětskíé nemocnice, ale zranění a vynucené střídání zřejmě ovlivnilo hru obou soupeřů, domácí už další gól do naší sítě nepřidali, naopak v 60.minutě po pěkné akci a přesné přihrávce Milana Brichty z hranice brankového území snížil Jirka KRATOCHVÍL - 4:2. V 67.minutě pak ještě vystřídal Vaška Folera Artem Husenko.

Na závěr informace o utkání přeji já, trenéři i spoluhráči Radimu BLÁHOVI, kterému v dětské nemocnici musel lékař narovnat a zasádrovat zlomenou pravou ruku, aby se co nejdřív uzdravil, začal trénovat a aby ještě na podzim stihnul nastoupit do nějakého utkání.