1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

1. kolo , 11. srpna 2012, Tatran Kohoutovice - FK Blansko B

Tatran Kohoutovice

2:3

FK Blansko B

Poločas: 1:2
Branky: 27. Fatrda, 82. Procházka - 20. Matuška, 32. Pokorný, 90. Rek

Po dvou měsíční odmlce začala sezona také blanenskému B týmu. V roli nováčka soutěže zajížděl na půdu Tatranu Kohoutovice.

Od úvodních minut to ale byli právě hosté, kteří udávali tempo hry. Náš tým si vytvořil i několik slibných brankových příležitostí. Ať už to byl Freiwald, Pokorný či Klügl, vedoucí branka ne a ne přijít. Soupeř z Kohoutovic hrozil nákopy za obranu, z nichž závažnější ohrožení branky Suchého nevzniklo.

Ve 20. minutě rozjeli blanenští postupnou kombinaci po levé straně, po nerazantních zakončeních se míč dostal na hranici penalty, nikým neatakovaný se k němu přiřítil z pravé strany Honza Matuška a „šajtlí“ uklidil míč téměř do levé šibenice – 0:1. Euforie ze vstřelené branky trvala pouze 7 minut. To se osmělili také domácí, po brejkové situaci to Fatrda vyřešil bravurním přehozením bezmocného Suchého – 1:1.

Aktivní hra hostů i po vyrovnávací brance pokračovala. Freiwalda domácí zastavovali pouze za cenu „žlutých“ faulů. Po jednom z nich se kopala standardní situace z hranice 20 metrů. To probíhala právě 32. minuta. Exekuce se ujal Martin Pokorný a provedl ji nejlépe, jak mohl, střelou přes zeď navýšil vedení svého týmu na 1:2. Slibnou šanci měl do poločasu také Pavel Paděra, zamířil ale těšně mimo, a také Freiwald, který zkusil štěstí střelou z dálky. Dalekonosnou ránu domácí brankář konečky prstů vytáhl na břevno.

Do druhé půle vstupovalo naše mužstvo s vidinou pokračovat v nastoleném výkonu. To se jim bohužel příliš nepovedlo, domácí zvýšili nasazení a místy si vytvořili územní převahu, ze které si ale nedokázali vytvořit výraznější šanci. A tak iniciativu převzali opět hosté z Blanska. Po sérii několika rohů se k zakončení hlavou postupně dostali Cupal, Paděra a Rek, ale ani jeden nedokázal míč lépe usměrnit. Zákonitě musel přijít trest. Tak se i stalo. Po faulu domácího útočníka v 82. minutě u postranní čáry rozehrávali volný přímý kop a nikým nehlídaný Procházka uklidil míč do sítě – 2:2. Svěřenci Radka Sedláčka ale zbraně nesložili, zkusili utkání zvrátit na svou stranu a vynutili si ještě jeden přímý volný kop. Hodinky rozhodčího signalizovaly konec. Centr Martina Pokorného doletěl až k Andreji Rekovi, který uplatnil svou postavu, přetlačil všechny protihráče a stanovil konečný účet utkání na 2:3 pro blanenské B mužstvo.

Příští týden v sobotu bude Blansko B hostit Čebín. Utkání se odehraje v 16:30 na stadionu na Mlýnské ulici.