1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

4. kolo , 1. září 2012, FK Blansko B - FC Soběšice

FK Blansko B

3:2

FC Soběšice

Poločas: 0:1
Branky: Matuška, Majer, Nečas

Do utkání jsme vstupovali oslabeni o Martina Pokorného, který byl uvolněn na nedělní zápas „A“ mužstva v Mutěnicích, a Honzu Cupala. I přesto si naši hráči dokázali vytvořit tlak a měli míč více na svých kopačkách. Ovšem přes dobře organizovanou obranu jsme se jen složitě dostávali a hra po stranách nebyla taková, která nás v předešlých utkáních zdobila. Jedním z možných důvodů byl poničený podmáčený terén, na kterém dopoledne odehráli svoje utkání mladší i starší dorostenci.

Soupeř využíval dlouhé a přesné nákopy na rychlonohého útočníka. Po jednom nepříjemném střetu musel být střídán Richard Klügl, kterého nahradil Jiří Majer. První vážnější akce ze strany hostů se zrodila okolo 30. minuty. Po naší levé straně se jeden z jejich hráčů prosmýknul až do pokutového území, kde zpětnou nahrávkou hledal svého spoluhráče, střílený míč si v obranném skluzu srazil do vlastní brány Pavel Paděra – 0:1. Jednobrankové vedení hostů zůstalo až do poločasové přestávky.

Do druhé půle vstupovali svěřenci Radka Sedláčka s tím, že nehodlají darovat body z domácího prostředí zadarmo. A také se v 50. minutě činili. Akci po levé straně zužitkoval Honza Matuška, jeho střelu sice dokázali obránci zblokovat, ale Honza byl u míče dřív než hostující brankář a hlavou vyrovnal stav na 1:1.

Poté se opakoval scénář z prvního poločasu, domácí drželi míč, ale hosté se opět ujali vedení. Postupně se prokombinovali až do našeho pokutového území, kde se soběšický útočník dokázal obtočit kolem bránícího protihráče a z otočky rozvlnil síť – 1:2.

Do konce utkání zbývalo ještě dostatek času, aby se domácí pokusili zmobilizovat zbytky sil a s vývojem utkání něco udělat. V 79. minutě využil zaváhání hostů Jirka Majer. Centr Michala Beneše z levé strany propadnul přes houštinu těl až k jeho kopačkám a před odkrytou brankou měl jednoduchý úkol, aby srovnal na 2:2.

V 85. minutě se znovu zahrozili také hosté, samostatný nájezd bravurně zlikvidoval Laďa Suchý a podržel svoje mužstvo.

Stejně jako v Kohoutovicích vydolovali 3 body v posledních sekundách utkání. Honza Matuška se proháčkoval přes hostující stopery, ale místo střely volil ještě nahrávku na dobře nabíhajícího kapitána Nečase, ten jen nastavil placírku a zasunul míč za brankovou čáru – 3:2.

A tak Michala Beneše nemusela mrzet jeho předchozí stoprocentní šance, při které kličkoval tak dlouho, až mu míč bránící hráči odkopli.

Tím pádem má blanenské „béčko“ na svém kontě 12 bodů ze 4 utkání a lepší start do sezony si přát ani nemohlo.