1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

9. kolo , 6. října 2012, Sokol Lipovec - FK Blansko B

Sokol Lipovec

1:0

FK Blansko B

Poločas: 1:0

Malé okresní derby se odehrálo v sobotu 6. října na hřišti Sokola Lipovec. Začátek vyšel lépe domácím, kteří si během úvodních deseti minut vypracovali územní převahu, k ohrožení Šmerdovy branky se však dostal pouze Zouhar, ale jeho střela levačkou z rohu vápna byla nepřesná.

Tlak domácích vyústil také ve vedoucí branku. Po dlouhém výkopu Sedláka naši stopeři neodhadli situaci a rozběhnutý Zouhar postupoval samostatně na Šmerdu. Ten svým výběhnutím sice zmenšil střelecký úhel útočícímu hráči, který se ale v dané situaci zachoval chladnokrevně a jemným přehozením poslal svůj tým do jednobrankového vedení – 1:0.

Poté se síly na hřišti vyrovnaly a místy měli navrch Blanenští. Kombinacím sice nechyběl nápad, ale chyběla zejména přesnost, která v posledních zápasech značně vázne! Po jedné takové akci se po vysunutí Nečase dostal do zakončení Antal, jeho střela však postrádala jak razanci, tak přesnost. Na druhé straně mířil o několik okamžiků z volného přímého kopu nepřesně Lahodný.

Ve 35. minutě mohl srovnat Freiwald, pokus o přehození domácí gólman bravurně zlikvidoval a vyrazil na roh.

Do druhého poločasu vstoupila obě mužstva beze změn. Obraz hry se příliš nezměnil, hru se snažili udávat hosté, naopak domácí spoléhali na rychlé protiútoky. V 60. minutě se jeden z nich lipovecké dvojici útočících hráčů povedl, zakončující Zouhar trestuhodně z hranice penalty netrefil odkrytou branku.

V 70. minutě se po samostatném průniku přes bránící hráče dostal kapitán Nečas, tváří v tvář Sedlákovi neuspěl, jeho střela sice mířila mezi tři tyče, ale gólman míč reflexivně vytěsnil na roh.

V 76. minutě v podobné situaci stejně jako v první půli neuspěl Antal, sám v pokutovém území volil nevhodné řešení, s jeho střelou neměl domácí gólman příliš práce. V 80. minutě mohl na opačné půli hřiště stvrdit vítězství Pernica, jeho střelu z dvaceti metrů Šmerda tygřím skokem zlikvidoval. I přes veškerou snahu i územní převahu se hostům nepovedlo alespoň vyrovnat, a tak body musely zákonitě skončit na domácí půdě.

Po famózním vstupu blanenského B týmu do soutěže, kdy po 4 zápasech čtyřikrát zvítězilo, má nyní z dalších pěti utkání pouhé 3 body za vítězství v Rousínově. Výsledky se dají částečně zdůvodnit oslabení o trio Pokorný, Beneš (oba hrající za A mužstvo) a Cupal (momentálně ukončení činnosti) či drobných zranění, kdy do zápasů nezasahuje kompletní kádr a tým do každého utkání nastupuje v odlišné sestavě. Ovšem jsem toho názoru, že hlavní příčinou je špatná tréninková morálka některých hráčů a to vše se odráží do mistrovských utkání.

Doufejme, že si každý v tomto špatném období sáhne do svědomí a změní svůj postoj, a také že dvouzápasový půst bez vstřelené branky skončí v následujícím kole, kdy na Mlýnské ulici přivítá Blansko B mužstvo Svratky Brno.