1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

12. kolo , 28. října 2012, FK Blansko B - AFK Tišnov

FK Blansko B

1:4

AFK Tišnov

Poločas: 1:1
Branky: Nečas - Koloc 2, Klíma, Zeman
ČK: Sedláček (Blansko B)
Rozhodčí: Kulíšek - Koráb, Barák

Sestavy

Šmerda - Klügl (77. Majer), Pernica, Rek, Kopecký - Sedláček, Klimeš (65. Beneš), Mokrý, Matuška - Nečas (C) - Freiwald (84. Antal)
Náhradníci: Antal, Beneš, Malits, Majer, Paděra
Trenér: Radek Sedláček

Bracek - Chlup, Fic (C), Klíma, Koupil, Schotteberger, Panovský, Matůš, Barták, Koloc, Zeman
Náhradníci: Vít, Krejczy, Smolík, Zdražil, Kyjovský

V rámci 12. kola I.B třídy skupiny A hostilo Blansko B Tišnov. Před utkáním muselo trio rozhodčích vyřešit, zda-li je hrací plocha, která byla v dopoledních hodinách, pokryta tenkou vrstvou sněhové pokrývky. Nakonec bylo vše schváleno a utkání se mohlo odehrát.

Úvod se lépe vyvedl domácím. Již ve 2. minutě se uvolnil na pravé straně šikovným manévrem svému strážci Sedláček, potáhl míč a poslal střílený centr přesně na hlavu kapitána Nečase, který prolomil svoji střeleckou smůlu, z malého vápna rozvlnil neomylně síť - 1:0.

Ve 4. minutě na sebe poprvé upozornili fotbalisté Tišnova. Po rychlé kombinační akci se dostali až k centru, na který si ale zkušeně počíhal Šmerda. Mírná územní převaha hostů pokračovala, v 6. minutě zakončoval ve skluzu hostující útočník, střela ale nenadělal Šmerdovi potíže. O minutu později zatáhl míč na druhé straně rychlonohý Freiwald, jeho centr odhlavičkovali obránci jen ke Klimešovi, jeho prudká rána za dvaceti metrů skončila těsně nad Brackovou svatyní.

V 9. minutě měli míč na svých kopačkách pro změnu tišnovští, nadějnou akci zastavil praporek rozhodčího. Poté předvedli pohlednou akci na jeden dotek Matuška, Nečas, Mokrý a Sedláček, posledně jmenovaný se ocitnul sám před Brackem, který s námahou vytěsnil míč na roh. V 17. minutě zaváhali naši hráči ve středu hriště, protiútok soupeře zastavil i za cenu rohu Rek. Z následného rohu se dostal do protiútoku Freiwald, za půlící čárou počkal na podporu Sedláčka s Nečasem, protože proti trojici bránících hráčů by zřejmě samostatně neuspěl. Tuto trojici doplnil ještě Morký, který vysunul do pravé strany Sedláčka, jeho centr mířící na Nečase eliminoval až hostující stoper.

Ve 20. Minutě rozehrávali tišnovští rohový kop, jejich hráči se dostali do šancí, ale ani nadvakrát nedokázali míč usměrnit mezi tři tyče. Ve 24. minutě rozehrával standardní situaci z půlící čáry Kopecký, jeho centr si ze vzduchu stáhnul Pernica, jeho zakončení z otočky nebylo přesné. Ve 30. minutě dal druhou branku v zápase Nečas, pro ofsajdovou pozici nemohla být uznána.

Ve 32. minutě netrefil centrovaný míč před vápnem Kopecký, útočící hráč se tak dostal až do zakončení, překonal také Šmerdy, ale celou akci v poslední chvíli zachránil Rek, který ještě v pádu dokázal zachránit svůj tým od vyrovnání. Z následného rohu už ale blanenští kapitulovali. Zcela osamocený hráč sice netrefil míč ideálně, ale jeho spoluhráč dokázal střelu jemně tečovat a Šmerda na změnu směru již nedokázal reagovat - 1:1.

Ve 36. minutě se před Mokrým rozevřel obrovský prostor, do kterého Roman nebojácně vniknul a zastavil ho až hostující obránce, který ho fauloval zezadu. Přímý kop rozehrál Nečas na Reka, toho si ale tišnovští dobře pohlídali. Do konce poločasu měli domácí herní i územní převahu, bohužel na těžkém terénu si nedokázali vypracovat příležitost k vstřelení vedoucí branky.

Do druhého dějství vstoupily obě mužstva beze změn. V 46. minutě si navedl míč na střed Matuška, místo střely volil vysunutí dobře postaveného Sedláčka, ten si všimnul ještě rozběhnuvšího Nečase, celou akci zmařil rychlým vyběhnutím Bracek. O tři minuty později dobře vykombinovali soupeře na levé straně Matuška s Nečasem, ten nabídnul Freiwaldovi slibnou palebnou pozici, ten ale levačkou jen těsně minul šibenici. Ve 48. minutě ztratili naši hráči zbytečně míč na půlící čáře a tohoto zaváhání soupeř využil. Po samostatném úniku zakončil hostující útočník podél Šmerdy - 1:2.

Následná desetiminutovka nabídla hodně nepřesností a mnoho tvrdých zákroků. V 63. minutě se dostali do palebné příležitosti tišnovští, ale dobře postavený Šmerda střelu pokryl. V 75. minutě se nadechl k velkému sólu hostující obránce. Celou dobu ho stíhal Sedláček, který ale neudržel nervy na uzdě, fauloval a uviděl žlutou kartu. Jelikož to byla druhá žlutá karta v tomto utkání, musel se Sedláček předčasně klidit z hrací plochy.

V 77. minutě udělal hrubou chybu jakožto poslední hráč Pernica. Jeho málo razantní „malou domů“ přečetl atakující útočník, obhodil si Šmerdy a před prázdnou bránou zasunul míč do branky - 1:3. O tři minuty později nebyl u domácí střídačky odpískán faul na Reka, naše otevřená obrana nabídla Tišnovu dostatek prostoru, kterého využil a prudká střela z deseti metrů prošla nešťastně mezi nohama gólmana Šmerdy - 1:4.