1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

1. kolo , 29. srpna 2012, FK Pelhřimov - FK Blansko

FK Pelhřimov

0:4

FK Blansko

Poločas: 0:3
Branky: 20. Šafařík, 33. Ševčík, 37. Zouhar, 69. Daněk z pen.
Rozhodčí: Ságl – Ryšánek, Svoboda
ŽK: 2:1

Sestavy

Švec – Červenka (46. Loskot), Mádl, Bezemek, Brada – D. Poul, Horký, Ryšavý, Kupka (70. V. Poul) – Šafařík, Hák

Němec - Brichta (80. Šebela), Vágner, Buchta (70. Machorek) - Zouhar, Michalík, Horáček, - Šafařík, Trávníček, Ševčík
Náhradníci: Blažek, Machorek, Šebela, Keprt, Bláha, Pokorný
Trenér: Petr Stupka

Začátek byl vyrovnaný, domácí se tlačili před naši branku, naštěstí se do výraznější šance nedostali. Po 10. min. jsme začali hru vyrovnávat a od vedoucí branky Šafaříka v 19. min. jsme hru ovládli a do konce poločasu jsme měli hru pevně v moci. Dařilo se nám i zvyšovat skóre. 33. min. Ševčík a 36. min. po krásném uvolnění Horáčka Zouhar. Poločas tak skončil 0:3.

Ve druhém poločasu jsme čekali snahu od domácích, jenže ta nepřišla. V pohodě jsme kontrolovali hru a dostávali se do mnoha šancí. Bohužel se nám již nedařilo je proměňovat. Navýšení tak přišlo až v 70. min., z pokutového kopu pečetil Daněk.

Z webu Pelhřimova:

Škaredou středu na sklonku léta zažil pelhřimovský dorost. Oba týmy po jednotýdenní vynucené přestávce přivítaly za pěkného počasí tým Blanska. Domácím dorostencům zápasy nevyšly a svorně před domácím publikem vysoko prohráli. Mladší se mohli alespoň radovat z Drechslerova čestného gólu, starším se střelecký úspěch úplně vyhnul.

Soupeř staršího dorostu rozhodnul utkání již v první půli, kterou herně zcela opanoval. Domácím mladíkům chyběl důraz, pohyb, přesná kombinace a na nápaditou hru Moravanů nenašel žádnou účinnou protizbraň. Zato hostující hráči oplývali energií, pohybem a fotbalem se bavili. Výsledkem jejich snahy bylo do poločasu jednoznačné vedení o tři branky. Druhá půle se tak dohrávala jen z povinnosti.

Domácí příznivci se asi musí v blízké budoucnosti smířit s tím, že silné ročníky jsou pryč a nastupující generace dorostenců až na pár jedinců zatím takovou herní kvalitu nemá.

Blansko, které se loňskou sezónu drželo na špici tabulky, domácí herně jednoznačně předčilo, úvodní tlak zúročilo vedením ve dvacáté minutě Šafaříkovým gólem po samostatném průniku střelou po zemi zprava křížem. Po půlhodině hry obešel Ševčík dva hráče a střelou na přední tyč zvýšil na dvoubrankový náskok Blanska. Brzy nato přidal třetí úspěch hostů Zouhar.

Pelhřimov se pokusil po přestávce o korekci výsledku, Kupka mířil dvakrát mimo, důrazná Hákova střela šla nad břevno. Pak se blýskl Švec vyboxováním střely zblízka. Porážku Pelhřimova zpečetil Daněk proměněním pokutového kopu. Střelu Ryšavého odvrátili hosté se štěstím na roh, stejně na druhé straně Bezemek Keprtovo sólo. Brichta poslal míč před malým vápnem nad branku, stejně tak i Horáček trestný kop.

Připravil: Josef Hostička