1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

1. kolo , 25. srpna 2012, FK Blansko - Tatran Kohoutovice

FK Blansko

4:2

Tatran Kohoutovice

Poločas: 2:1
Branky: D. Zmeko 2, Študent, Kadlec

V prvním utkání přivítalo značně omlazené mužstvo trenérů Šenkeříka a Vacha ambiciozního nováčka soutěže Tatran Kohoutovice.

Hosté byli také od začátku aktivnější a hned v 5. minutě se po chybě celé obrany ujali vedení. I nadále byli fyzicky vyspělejší hosté lepším týmem a v 10. minutě měli další 100% šanci, kterou naštěstí neproměnili. Od 15. minuty kluci začali hru vyrovnávat a dostávat se do šancí. Tu první po nahrávce Študenta Zmeko ještě nedal, ale ve 20. minutě po chybném vyběhnutí brankáře hostí s jistotou proměnil a vyrovnal na 1:1.

O 5. minut později se na výlet vydal kapitán Študent a jeho střela z vápna zapadla pod břevno hostí – 2:1. Až do konce poločasu už byli kluci jasně lepší a soupeře prakticky k ničemu nepustili.

Tak jak ukončili první poločas, začali kluci i druhý. Aktivní hrou dostávali soupeře pod tlak. Ve 40. minutě opět Zmeko svoji šanci nedal, ale o chvíli později po kolmici Šmerdy se již nemýlil a zvýšil na 3:1.

Poté opět Zmeko měl dvě 100% šance, když šel zcela sám na brankáře, jednou jeho střelu zastavila tyč a podruhé branku těsně minul. V této části zápasu již kluci na hřišti zcela dominovali a obrana dirigovaná Študentem nepouštěla soupeře prakticky na naši polovinu hřiště. V 55. minutě zahrával Študent přímý kop z velkého vápna a do té doby nevýrazný brankář hostí jeho pumelici skvěle vyrazil. V 60. minutě se po zmatku soupeřovi obrany ocitl osamocený Kadlec před bránou a zvýšil na 4:1.

Po tomto gólu trenéři poslali na hřiště všechny náhradníky a hosté i díky tomu v poslední minutě snížili na konečných 4:2. První utkání sice nebylo z počátku jednoduché, ale kluci se postupně rozehráli k výbornému výkonu a zaslouženě zvítězili.

Byl to kolektivní výkon celého mužstva, přesto je třeba vyzvednout individuální výkony kapitána Študenta a Gregora, který byl v 2. poločase k nezastavení. Svoje si odehrál rovněž Zmeko, jen to proměňování šancí …. , ale věřme, že si Dominik nechal něco i do dalších zápasů!