1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

9. kolo , 20. října 2012, FK Blansko - FC Svratka Brno

FK Blansko

0:3

FC Svratka Brno

Poločas: 0:2

V sobotu jsme na domácím hřišti přivítali dosud suverénní tým Svratky Brno, který ve všech utkáních podzimu zvítězil. Do utkání, jak se již stává pravidlem, nemohli trenéři použít z nejrůznějších důvodů hned 4 hráče, proto museli vypomoci hráči mladších žáků Prudil a Ševčík.

Již od prvních minut se hosté ujali iniciativy a kombinační hrou získali územní převahu. Naši kluci ale výborným pohybem a zodpovědným přistupováním k hráčům, nepouštěli hosty k naší brance. Čas od času jsme zkoušeli zahrozit z brejků, z nichž jeden po centru Sedláka zakončoval ve slibné šanci Gregor, ale jeho hlavička minula branku.

V 10. minutě Šamalík nešťastně tečoval kolmou nahrávku hostí, míč se dostal k jednomu z útočníků, kterému sice míč utekl, ale Holík v bráně pozdě zareagoval a dovolil mu tak přihrát před naši bránu, kde po malé přetlačované, hosté dostali míč do naší brány – 0:1.

Po této brance se utkání vrátilo zpět do zaběhlých kolejí, hosté opticky kontrolovali vývoj utkání, my jsme jim opět nic vážnějšího před naší bránou nedovolili. Až v 30. minutě se po kombinaci před naším pokutovým územím dostal k míči zcela volný hráč hostí, pro kterého nebyl problém zvýšit skore – 0:2.

Hned v úvodu 2. poločasu rychlý útočník hostí obešel Kalu a nahrávkou pod sebe na velké vápno našel neomylně svého spoluhráče, kterému nezbylo nic jiného než dát gól – 0:3.

Trenéři poté provedli několik změn v sestavě, ve snaze alespoň zkorigovat nepříznivý stav. Bohužel ani tyto změny nepomohli a naopak to byli hosté, kteří mohli přidat další branky. Jejich šance naštěstí končili na obětavé hře našich obránců a také se konečně předvedl Holík v bráně několika výbornými zákroky.

Je třeba pochválit oba hráče mladších žáků, Davida se Ševem, kteří ač měli v nohách již jedno utkání, bojovali o každý míč a svým místy o 3 hlavy vyšším soupeřů rozhodně nic nedarovali.

Tímto utkáním jsme zakončili šňůru zápasů s týmy z vrchních pater tabulky. Bohužel jsme si připsali ze tří utkání pouze 1 bod. Do zbývajících dvou utkání s Veselím a Moravským Krumlovem je třeba doléčit všechna zranění a nemoci a opět navázat na úspěšnou serii z úvodu sezony, i když nás samozřejmě nic lehkého nečeká.