1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Fotbalisté Blanska přivítali v rámci 19. kola MSFL, poprvé na jaře doma, celek rezervy prvoligového Zlína. Úvod utkání byl opatrný a velmi bojovný. Postupem času se ale oba týmy osmělovaly. Větší příležitosti si vypracoval Zlín, který nejprve orazítkoval tyč, avšak ve 40. minutě udeřil, když se prosadil po kombinaci Švacha a skórujícího Ndiayeho. Blanenskou největší přiležitost nevyužil Studený. Domácí měli problém s kompaktní a rychlou hrou Zlína, ale ve druhém poločase se razantně zlepšili a odměnou jim byl nejdříve gól Tulajdana, který těžil z dobrého centru Gimsaye, a obrat dokonal v nastavení Sedlák, který prostřelil chumel hráčů. Blanenští tak díky závěru uzmuli 3 body, oplatili Zlínu porážku z podzimu a poskočili na 11. místo tabulky.

19. kolo , 16. března 2024, FK Blansko - FC Zlín B

FK Blansko

2:1

0:1

FC Zlín B

Branky: 59. Tulajdan, 90+3. Sedlák - 40. Ndiaye
Žluté karty: 22. Černý, 80. Jaroš, 90+3. Jambor, 90+4. Kubica - 0
Rozhodčí: Řezníček - Slabý, Landsman
Delegát: Václav Briksa

Sestavy

Kubica - Jambor (85. Čejka), Černý, Chyla, Kamenský - Smrčka (C), Jaroš (85. Kocůrek) - Rajčinec (46. Gimsay), Sedlák, Studený (65. Němec) - Tulajdan (90+4. Psota)
Náhradníci: Nešetřil - Novák, Kocůrek, Čejka, Němec, Gimsay, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Slezák - Jura, Hönig, Bobčík, Kulíšek (C), Ovesný (90+1. Červinka), Ndiaye (73. Chibuike), Hartman (61. Slouk), Švach, Hamalčík, Polášek
Náhradníci: Neubauer - Chibuike, Červinka, Frolek, Slouk, Zábojník
Trenér: David Hubáček

V bráně dostal po utkání s Rosicemi opět přednost David Kubica před Petrem Nešetřilem, do základu se dostal po drobném zranění Karel Jaroš nebo navrátilec Simon Studený, naopak Manji Gimsay zůstal tentokrát na lavičce.

Úvod utkání byl opatrný. Hosté se dostali do náznaku šance v 5. minutě, kdy Hamalčík v první větší šanci nezakončil, protože si míč pokopl příliš dopředu a Kubica vyběhl z brány včas. Jinak ale probíhal boj ve středu hřiště a oba celky nechtěly udělat chybu. V 15. minutě hosté dostali míč do brány, ale Ndiayeho zastavil ofsajd. Situaci předcházelo přečíslení Blanska 2 na 1, domácí útočník Studený ale nevyřešil situaci dobře a vůbec nepřihrál. Blanenští poprvé zahrozili v minutě 17., to když tvrdě pálil Studený, zlínský gólman Slezák připravil svoje rukavice a pokus zneškodnil. Měl snazší práci, střela mířila doprostřed brány. Ve 22. minutě zlínský Ovesný výborně zakroutil míč, který skončil na levé tyči brány Kubici. Z dorážky to poté hosté zkoušeli ještě několikrát, ale Blansko odolalo. V této části poločasu tlačil spíše Zlín a Blansko se bránilo.

Ve 31. minutě blanenští zachrálili několikrát míč kolem brány. Nejprve chyboval Kubica, kterého zastoupil Jambor, ale neodkopl míč dostatečně daleko, poté pálil zlínský Polášek, ale střelu zablokoval Smrčka. V další šanci neuspěl Ovesný, který nepřeskočil v hlavičkovém souboji obránce. Ke gólu se schylovalo a ve 40. minutě opravdu přišel a Blansko inkasovalo. Klíčovým prvkem byla špatná rozehrávka, kterou vypíchl jeden z hostujících hráčů. Posunul míč doleva na Švacha, ten však našel ještě lépe postaveného Latyra Ndiayeho, který uklidil míč za bezmocného Kubicu – 0:1. Zbytek poločasu už žádnou vážnější akci nenabídl a do kabin tak odcházeli oba týmy za stavu 0:1.

Do druhé půle ale nastoupilo daleko odvážnější a rychlejší Blansko, které začalo od úvodu, podpořeno Manji Gimsayem, který nahradil do druhé půle Rosťu Rajčince, soupeře přehrávat. Vypracovalo si několik slibných příležitostí, které ale nekončily v bráně. Hosty zase zastavil několikrát ofsajdový praporek. Srovnání stavu přišlo v 59. minutě a tlak Blanska přinesl svoje ovoce. Centr Gimsaye zužitkoval Jiří Tulajdan, který poslal míč za Slezáka, který byl bez šance – 1:1.

Blanenští, posilněni vstřelenou brankou, pokračovali v tlaku. Tempo soupeře opadlo a i nadále se do šancí tlačilo spíše Blansko. Hosté zahrozili v 63. minutě, kdy zkoušeli po faulu Kamenského štěstí při standardce, ale střela minula bránu. Hrdinou odpoledne se mohl stát Vláďa Němec, který se mohl dočkat prvního gólu v MSFL, bohužel v nadějné pozici v 71. minutě přestřelil. Nutno však dodat, že byl tísněn obráncem Zlína a jeho pozice byla velmi těžká na zakončení. V 77. minutě se spustila menší šarvátka a strkanice po faulu Karla Jaroše, který byl ale atakován o několik vteřin dříve. Rozhodčí nakonec odměnil Jaroše žlutou kartou.

Všem fanouškům na Mlýnské zatrnulo v 80. minutě, kdy Kubica přihrávkou vyrobil velkou hrubku, kterou mohl potrestat Halamčík, ale gólman Blanska chybu hned napravil a zachránil tak vyrovnaný stav, když zastavil tvrdou přízemní střelu. Exploze radosti na Mlýnské nastala ve druhé nastavené minutě. Po relativně špatné rozehrávce standardky se Chyla dokázal zbavit dotírajícího hostujícího záložníka a poslal tvrdý balón do vápna. Míč se možná odrazil od ruky zlínského hráče, ale v zápětí odražený míč uklidil do sítě Martin Sedlák, který propálil chumel hráčů stojící před ním. Navíc si dnes odnesl cenu za nejlepšího hráče utkání – 2:1. Času na zvrat bylo pramálo, hosté se už do žádné akce nedostali a odjeli tak z Blanska s porážkou 1:2.

Pro blanenské jsou to velmi cenné 3 body, které si, trošku se štěstím, připisuj do tabulky! Další utkání čeká Blansko v pátek 22. března, kdy zajíždí na půdu Hlučína. Utkání startuje v 17 hodin.



Autor - Adam Přikryl